Ogu deserti vasarai
Zemeņu zupa ar saldējumu
“Rimi Bērniem” eksperti iesaka: “Zemeņu zupa, mūsuprāt, vislabāk garšo ar plombīra saldējumu!”
Sastāvdaļas:
- Zemenes
- Svaigi spiesta apelsīnu sula
- Cukurs pēc garšas
- Saldējums
- Piparmētru lapiņas, mellenes un bezē cepumi dekorēšanai
Gatavošana:
- Nomazgātām zemenēm noņem kauslapiņas un sablendē.
- Pievieno svaigi spiestu apelsīnu sulu tik daudz, lai veidojas zupas konsistence. Var pievienot arī cukuru – pēc garšas.
- Zupu lej bļodā, vidū liek saldējumu.
- Dekorē ar svaigām piparmētrām, ogām un bezē cepumiem.
Ogu želeja
“Rimi Bērniem” eksperti iesaka: “Ogu želeja svētku galdam piešķir svinīgu noskaņu – tā izskatās lieliski un pievērsīs viesu uzmanību.”
Sastāvdaļas:
- 400 g dažādu svaigu ogu (piemēram, zemenes, kazenes, jāņogas, avenes, mellenes)
- 1l vīnogu sulas istabas temperatūrā (vari izmantot arī gaišo vīnogu sulu – tad ogas būs labāk saskatāmas) vai piens ar cukuru pēc garšas
- 1 pac. (12g) želatīna
Gatavošana:
- Uzsilda sulu, pievieno želatīnu (lieto želatīnu, saskaņā ar norādēm uz iepakojuma).
- Nomazgā ogas, noņem kauslapiņas. Ja zemenes ir lielas, tās sagriež šķēlēs.
- Ogas kārto maizes cepamajā formā. Pārlej ar sulu. Atstāj želeju sastingt.
! Sulas vietā vari izmantot arī pienu ar cukuru! Želeja būs grezni balta.