Ogu deserti vasarai

Uzturs • 04. Jūlijs, 2023
“Mums ļoti garšo ogas! Pārsvarā tās ēdam vienkārši tāpat, taču reizēm – īpaši, kad nāk ciemiņi – gribas tās pagatavot, pasniegt īpašā veidā,” teic “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība. Viņa kopā ar māsu Sāru un brāli Klāvu rāda vienkāršas receptes vasaras ogu baudīšanai.

Zemeņu zupa ar saldējumu

“Rimi Bērniem” eksperti iesaka: “Zemeņu zupa, mūsuprāt, vislabāk garšo ar plombīra saldējumu!”

Sastāvdaļas:

  • Zemenes
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
  • Cukurs pēc garšas
  • Saldējums
  • Piparmētru lapiņas, mellenes un bezē cepumi dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Nomazgātām zemenēm noņem kauslapiņas un sablendē.
  2. Pievieno svaigi spiestu apelsīnu sulu tik daudz, lai veidojas zupas konsistence. Var pievienot arī cukuru – pēc garšas.
  3. Zupu lej bļodā, vidū liek saldējumu.
  4. Dekorē ar svaigām piparmētrām, ogām un bezē cepumiem.

Ogu želeja

“Rimi Bērniem” eksperti iesaka: “Ogu želeja svētku galdam piešķir svinīgu noskaņu – tā izskatās lieliski un pievērsīs viesu uzmanību.”

Sastāvdaļas:

  • 400 g dažādu svaigu ogu (piemēram, zemenes, kazenes, jāņogas, avenes, mellenes)
  • 1l vīnogu sulas istabas temperatūrā (vari izmantot arī gaišo vīnogu sulu – tad ogas būs labāk saskatāmas) vai piens ar cukuru pēc garšas
  • 1 pac. (12g) želatīna

Gatavošana:

  1. Uzsilda sulu, pievieno želatīnu (lieto želatīnu, saskaņā ar norādēm uz iepakojuma).
  2. Nomazgā ogas, noņem kauslapiņas. Ja zemenes ir lielas, tās sagriež šķēlēs.
  3. Ogas kārto maizes cepamajā formā. Pārlej ar sulu. Atstāj želeju sastingt.

! Sulas vietā vari izmantot arī pienu ar cukuru! Želeja būs grezni balta.


Populārākie raksti