Vegāniskā burkānkūka
Pagatavošanas laiks: 1 stunda.
Nepieciešams:
200 ml mandeļu piena
60 g kokosriekstu eļļas
1 tējk. vaniļas cukura
8 ēdamk. kļavu sīrupa
2 ēdamk. citrona sulas
150 g bezglutēna miltu maisījuma
2 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sodas
150 g riekstu
150 g burkānu
1/2 tējk. ingvera
1 tējk. kanēļa
Krēmam:
800 g kokosriekstu piena (vismaz 3 h noturēta ledusskapī)
citrona miziņa (no 1 citrona)
1 ēdamk. citrona sulas
2 ēdamk. kļavu sīrupa
Dekorēšanai:
Rieksti un citrona miziņa
Pagatavošana:
Katliņā lej mandeļu pienu, pievieno kokosriekstu eļļu, vaniļas cukuru, kļavu sīrupu un citrona sulu. Karsē uz lēnas uguns, līdz masa ir kļuvusi viendabīga.
Citā traukā ber bezglutēna miltu maisījumu, cepamo pulveri un sodu. Visu sajauc. Sadrupini riekstus. Burkānkūkai labi piederēsies pekanrieksti, bet vari izvēlēties arī citus. Miltu masu sajauc ar riekstiem.
Nomizo un sarīvē burkānus, pievieno ingveru un kanēli. Burkānu masai lej klāt katliņā sakarsēto pienu, kā arī miltu masu. Visu samaisi un lej cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Biskvītu cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī pusstundu.
Gatavo krēmu. Kokosriekstu piena bundžiņām jāstāv ledusskapī vismaz 3 stundas, lai būtu atdalījusies sula. Izmanto tikai biezumus. Saputo tos ar citrona miziņu, citrona sulu un kļavu sīrupu. Krēmu klāj uz atdzisuša biskvīta un dekorē ar riekstiem un citrona miziņu.
Lai skaisti un gardi!