Sastāvdaļas
-
Tumšā šokolāde250 g
-
Piens250 ml
-
Saldais krējums300 g
-
Olas dzeltenums6 gab.
-
Cukurs70 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Saldo krējumu ar pienu uzkarsē.
Pievieno šokolādi, maisi, kamēr tā izkūst.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru līdz gaiši dzeltenai konsistencei.
Savieno abas masas, viegli iecilājot olu dzeltenumus.
Masu lej bļodā, sākumā novieto ledusskapī uz pusstundu, tad liec saldētavā.
Ik pēc 15 minūtēm saldējumu kārtīgi samaisi, to dari tik ilgi, kamēr veidojas stingra konsistence.
Ātrāk būs sasaldēt saldējumu speciālajā saldējuma mašīnā.
*Saldēšanas ilgums – 45 min mašīnā, maisot – ap 5h