KO PIEDĀVĀJAT GRILA SEZONAI, UN KAS IR VISIECIENĪTĀKAIS PRODUKTS NO CEPAMGAĻĀM?
Mums ir ļoti plašs sortiments – piedāvājam 20 grila marinādes garšas. Protams, gaumes ir dažādas, tāpēc piedāvājam bagātīgu izvēli. Trīs iecienītākās garšas ir “Tomātu”, “Ķiploku” un “Zaļumu” – tās izmantojam populārākajās marinādēs, katru papildinot ar unikālām garšvielām. Klientam atliek tikai izņemt gaļu no iepakojuma un izcept uz grila, pannā vai cepeškrāsnī. Grilēšanai piedāvājam gan šķiņķīšus un filejas, gan šašlikus. Šī gada jaunumi ir uz iesmiņiem sagatavota gaļa un šķiņķīši ar vienu kauliņu, ko ir ērti paņemt rokās, kā arī jauni filejas steiki. (Izcils jaunums ir gaļas irbulīši marinādē ar ķimenēm. Fantastiska garša jau tagad, Jāņos un visu vasaru! – I. J.)
JŪS ĻOTI LEPOJATIES AR SAVIEM PRODUKTIEM. KAS TAJOS IR ĪPAŠS UN VISLABĀKAIS?
Vissvarīgākais ir kvalitāte. Mūsu broileri tiek audzēti bez antibiotikām un, protams, bez hormoniem. Tas ir viens no mītiem, ar kuriem cīnās putnkopības industrija, taču hormoni ir aizliegti jau vairāk nekā 20 gadu. Mūsu lepnums ir kvalitātes zīme “audzēts bez antibiotikām”, ko ieviesām 2016. gadā. Mēs bijām pirmie Baltijas jūras valstīs, kas izstrādāja sistēmu, kā audzēt putnus, lai tie būtu veseli bez ārstēšanas ar antibiotikām. Visai “Ķekavas” svaigajai un marinētajai produkcijai ir šī kvalitātes zīme. Tā kā esam liels ražotājs, papildu kvalitātes kontroli nodrošina Pārtikas un veterinārais dienests, kas pārbauda katru saražoto partiju.
KĀDS IR CEĻŠ NO SVAIGAS VISTIŅAS LĪDZ ŠAŠLIKAM, ŠĶIŅĶĪŠIEM VAI FILEJĀM DAŽĀDĀS MARINĀDĒS?
Esam pilna cikla ražošana, tas nozīmē, ka neiepērkam ne olas, ne gaļu. Mums ir gaiļi un vistas, kas nodrošina olas, kuras 21 dienu tiek sildītas inkubatoros. Kad cāļi izšķiļas, tie tiek pārvietoti uz kūtīm, kur tiem nodrošinām apstākļus, lai putni justos labi: brīvu pārvietošanos kūtī, septiņu stundu miegu, sabalansētu barību.
Mums ir 100 vistu māju, katrā dzīvo 20 000–30 000 broileru, līdz ar to īpaši svarīgi, kā putni jūtas, jo tikai tā varam nodrošināt, lai tie aug veseli bez ārstēšanas ar antibiotikām. Pēc 40 dienām, kad sasniegts noteikts svars, broileri dodas uz pārstrādi. Katru dienu iegūstam 100 tonnu svaigas gaļas, kas tālāk jau tiek pārstrādāta 230 dažādos produktos.
Grilam paredzētā gaļa tiek gatavota atsevišķā ražošanas cehā. Katram produktam ir sava īpaša marināde, kas tiek pievienota noteiktai vistas daļai. Grila produktiem izmantojam šķiņķīšus, filejas, spārniņus un kājiņas, ko marinējam vidēji no 1 līdz 3 stundām. Kad produkts sagatavots, to hermētiski iepakojam un nosūtām tirdzniecības tīkliem.
KĀ TOP JŪSU RECEPTES?
Mums ir īpaša produktu attīstības komanda, kas ierosina jaunas receptes, degustē un maina tās, un šis process aizņem vismaz pusgadu intensīva darba, lai no desmitiem variantu izvēlētos vislabāko. Gatavo recepti novērtē arī īpaši apmācīta 20 cilvēku degustāciju komanda, tomēr galavārds pieder pircējam. Ja pieprasījuma nav, konkrēto produktu vairs neražojam un turpinām meklēt jaunas idejas.
KĀ MAINĀS PIRCĒJU PARADUMI?
Cilvēku paradumus diktē viņu aizņemtība: aizvien vairāk pircēju izvēlas fasēto cepamgaļu marinādē. Protams, liela nozīme ir sezonalitātei. Grila sezonas laikā pieprasījums pēc grila produktiem pieaug pat trīs reizes. Tomēr daži produkti, kas agrāk bija vairāk pieprasīti ziemā, kļūst populāri arī vasarā, piemēram, vesels marinēts cālis cepamajā maisiņā. Mūsu vadmotīvs ir “Veselīgāk, vieglāk, ātrāk”. Jo komplicētāka kļūst dzīve, jo svarīgāk ir gatavot viegli un ar prieku. Laika trūkst visiem, tāpēc piedāvājam to, ko var pagatavot ātri, kvalitatīvi un garšīgi.