Aikāgaršo pavārskolai pieteikušās 77 skolas no 53 Latvijas pilsētām un pagastu centriem
Iespēja skolēniem bez maksas apgūt ēst gatavošanas iemaņas raisījusi lielu jauniešu interesi – Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārskolai kopumā saņemti 130 pieteikumi no 77 skolām visā Latvijā. Līdz pat gada beigām šefpavārs Normunds Baranovskis reizi nedēļā viesosies kādā no skolām, lai skolēniem iemācītu gatavot kādu gardu, vienkāršu un veselīgu ēdienu.
Visbiežāk kopā ar šefpavāru ēst gatavošanas iemaņas vēlas apgūt skolēni no Rīgas un Pierīgas – Ikšķiles, Ogres, Salaspils u.c, kā arī citām Latvijas reģionu pilsētām – Daugavpils, Ventspils, Valmieras, Kuldīgas, Madonas, tāpat arī daudziem pagastu centriem Latvijas reģionos. Vislielāko interesi par ēst gatavošanas nodarbībām šefpavāra vadībā izrāda 5. un 6. klašu skolēni, taču liela daļa pieteikumu saņemtu arī no citām klasēm.
Pieteikumos Aikāgaršo pavārskolai skolēni norādījuši, ka apzinās to, ka ikdienas uzturs nereti nav tas veselīgākais. Tāpēc labprāt iemācītos pagatavot kādus veselīgus gardumus, ar ko aizstāt tik iecienītās smalkmaizītes vai čipsus: „Saprotam, ka dažreiz grēkojam ar neveselīgiem našķiem. Tāpēc vēlamies, lai Aikāgaršo šefpavārs apciemo tieši mūs un pārliecina, ka darām nepareizi. Turklāt parāda, ka ēst veselīgi ir stilīgi!”, savā pieteikumā pavārskolai raksta Drabešu internātpamatskolas 8. klase. Līdzīgi domā arī Rīgas Ezerkrastu vidusskolas 6. klases skolēni, atzīstot, ka „mūsu klases skolēni ēd ļoti neveselīgi un starpbrīžos vienmēr našķējas ar bulciņām, čipsiem, cepumiem un limonādi, turklāt daži neprot pagatavot pat visvienkāršākos ēdienus. Tāpēc ceram, ka Aikāgaršo šefpavārs viesosies tieši pie mūsu klases un iemācīs mūs ēst veselīgāk un gatavot pašiem!”
Visbiežāk skolēni vēlas apgūt tieši brokastu ēdienu gatavošanas prasmes, jo kā paši atzīst – tās nereti ir vienveidīgas, vai arī rīta steigā netiek ieturētas vispār. Tāpēc jaunieši šefpavāra vadībā labprāt iemācītos interesantas un veselīgas alternatīvas jau ierastajām maltītēm – sviestmaizēm, pankūkām vai pārslām ar pienu, lai ar savām ēst gatavošanas iemaņām pārsteigtu vecākus un draugus.
Aikāgaršo šefpavārs kopā ar skolēniem pavārskolas nodarbībā ne tikai gatavos vienkāršus un gardus ēdienus, bet arī dos padomus jauniešiem, kā dažādot savu maltīti un ēst veselīgāk. Tāpat Normunds Baranovskis dalīsies pieredzē, kādus produktus iekļaut sabalansētas maltītes gatavošanā un kādus gluži otrādi – tik bieži uzturā nelietot.