Aikāgaršo šefpavārs kopā ar Bauskas novada skolēniem gatavo gardus salātus

12. Novembris, 2012

Otrdien, 6. novembrī, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās Bauskas novada skolās – Griķu pamatskolas 9. klasē un Ozolaines pamatskolas 9. klasē, lai jauniešiem ne tikai iemācītu, kā pagatavot gardu un veselīgu maltīti, bet arī atgādinātu par sabalansēta uztura nozīmi ikdienā.
Aicinot šefpavāru pie sevis, jaunieši vēlējās iemācīties pagatavot eksotiskus salātus. Taču tika izvirzīts būtisks noteikums – salātos noteikti ir jāizmanto arī pašmāju dārzeņi!

Sacīts – darīts! Normundam ilgi pēc veselīgas receptes kabatā nav jāmeklē!

Bauskas novada skolēniem svaigie salāti ar meloni, tomātiem, gurķi un ķīnas kāpostu ļoti garšoja!

Izmēģini arī Tu!

Svaigie salāti 4 personām

Sastāvdaļas:

Salātiem:
Garais gurķis – ½ gab.
Ķiršu tomātiņi – 200 g
Mazā melone – ¼ gab.
Sarkanā paprika – 1 gab.
Avokado – 1 gab.
Ķīnas kāposts – ½ gab.
Žāvētas dzērvenes – 50 g
Diedzētas ķīnas pupiņas – 2 saujas

Mērcei:
Ābolu etiķis – 1 ēd.k.
Olīveļļa – 3 ēd.k.
Medus – 1 ēd.k.

Pagatavošana:
Nomazgā gurķi, ķiršu tomātiņus, mazo meloni, sarkano papriku, avokado, Ķīnas kāpostu un visu sagriez.
Visu sajauc, pievieno žāvētas dzērvenes un diedzētas Ķīnas pupiņas.
Gatavo mērci - sajauc ābolu etiķi, olīveļļu un medu.

Lai salāti nesaplok, pārlēj tos ar mērci vien īsu brīdi pirms pasniegšanas.

Lai Jums Aikāgaršo!


Aikāgaršo pavārs rāda Ozolaines skolēniem, kā vieglāk un ērtāk sagriezt papriku


Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis kopā ar Ozolaines pamatskolas audzēkņiem


Aikāgaršo šefpavārs viesojas Griķu pamatskolā


Normunds Baranovskis kopā ar Griķu pamatskolas skolotāju Viju Brikeri


Populārākie raksti