Aikāgaršo šefpavārs piedalās Kūku cepšanas čempionātā

03. Decembris, 2012

Novembra beigās Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis saņēma zvanu no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas skolēniem, kuri pavāru aicināja piedalīties veselīgu kūku cepšanas čempionātā.  Normundam ilgi pēc atbildes kabatā nebija jāmeklē – noteikti jāizmanto iespēja novērtēt skolēnu veikumu ēst gatavošanā, kā arī uzzināt jaunas receptes gardām tortēm!
Kūku cepšanas čempionātā piedalījās 13 komandas un tika gatavotas visdažādākās tortes un saldie ēdieni – gan drumstalu ābolmaize, biezpiena mājiņas, gan šokolādes kūka un rupjmaizes kārtojums. Skolēnu veikumu vērtēja žūrija Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra vadībā.
„Pirmo reizi man bija iespēja darboties žūrijā un novērtēt citu veikumu – parasti ēdienu gatavoju pats. Taču skolēni mani tiešām pārsteidza – bija patīkami vērot ēst gatavošanas radošo un atraktīvo procesu. Turklāt prieks, ka skolēni bija padomājuši arī par to, lai našķi tiktu gatavoti no vietējo ražotāju produkcijas. Savu simpātiju balvu piešķīru 7.b klases meiteņu komandai, kuru gatavotais rupjmaizes kārtojums tiešām atgādināja kādu sen aizmirstu vecmāmiņas recepti,” iespaidos dalās Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Kā pastāstīja Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 12. klases skolniece Dace Cinava, tematiskās ēst gatavošanas sacensības skolā notiek diezgan regulāri: “Ideja par kūku cepšanas čempionātu radās ļoti vienkārši – kāpēc gan nenosvinēt dzīvi ēdot un cepot tortes? Man ir liels prieks, ka skolas biedriem pasākums tiešām patika - turklāt Normunda gatavotās svaigās un veselīgās sulas skolēniem deva spēku darboties vēl cītīgāk.”


Pirms gatavošanas šefpavārs cienāja jauniešus ar svaigi spiestām sulām


Vērtēšanas process


Normunds Baranovskis savu simpātiju balvu piešķīra 7b klases komandai


Populārākie raksti