Atklājot jauno pavārkursu sezonu skolās, Aikāgaršo dodas uz Ventspili
Otrdien, 16. oktobrī, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās Ventspils 6. vidusskolā un Puzes pamatskolā, lai 7. klašu skolēnus ne tikai izglītotu par veselīga uztura priekšrocībām, bet arī iemācītu viņiem veselīga un garda ēdiena pagatavošanas prasmes.
Šefpavārs pie jauniešiem devās, lai ne tikai iemācītu ēdiena gatavošanas prasmes, bet arī dalītos padomos, kā ierastos ēdienus pagatavot veselīgāk – pēc iespējas mazāk izmantot saldētu produkciju, visas sastāvdaļas gatavot pašiem, samazināt sāls, cukura daudzumu, vairāk uzturā lietot dārzeņus un augļus.
Pavārkursu nodarbības laikā šefpavārs kopā ar Ventspils 6. vidusskolas jauniešiem gatavoja lazanju ar pupiņām, turklāt nevis izmantojot saldētās mīklas plāksnes, bet gan pilngraudu mīklu, kuru skolēni gatavoja pašu spēkiem. Savukārt Puzes pamatskolas 7. klases skolēniem Normunds Baranovskis iemācīja, kā pagatavot tortiljā ietītus karstos vistas salātus un putota biezpiena desertu ar svaigām ogām.
“Pavārkursu nodarbībā šefpavārs skolēniem rādīja dažādus ēdiena gatavošanā noderīgus meistartrikus – viens no interesantākajiem bija padoms, kā viegli un ātri nomizot granātābolu, kas iepriekš gan man, gan skolēniem bija īsts izaicinājums. Taču, kas pats vērtīgākais – Normunds šajā nodarbībā spēja radīt īstu kopā būšanas sajūtu un kopīga līdzdarbošanās ēdiena gatavošanā saliedēja klases kolektīvu,” savos iespaidos par Aikāgaršo pavārkursu nodarbību dalās Ventspils 6. vidusskolas skolotāja Zanda Bite.
Aikāgaršo šefpavārs kopā ar Ventspils 6. vidusskolas skolēniem gatavo karstos vistas salātus
Aikāgaršo šefpavārs Ventspils 6. vidusskolas audzēkņiem rāda, kā ērti nomizot granātābolu
Normunds Baranovskis ar 6. vidusskolas audzēkņiem
Aikāgaršo šefpavārs Puzes pamatskolā ar skolēniem gatavo īpaši veselīgu lazanju
Normunds kopā ar Puzes pamatskolas audzēkņiem