Gatavo svētku kārumus pats!

10. Decembris, 2012

Decembra sākumā, labdarības akcijas „Eņģeļi pār Latviju” radošo darbnīcu ietvaros, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās Ziedot.lv labdarības mājā. Īpašā un sirsnīgā pasākumā bērni un viņu vecāki kopā ar šefpavāru mācījās pašu spēkiem gatavot svētku  kārumus – dažādas konfektes un citus našķus.
„Pašu gatavotie svētku gardumi noteikti garšos izcili – turklāt to gatavošana radīs īpašu kopā būšanas sajūtu un prieku gan bērniem, gan viņu vecākiem. Tāpat mājās gatavotās svēku konfektes būs lieliska dāvana draugiem Ziemassvētkos, kā arī iespējams pat oriģināls eglītes rotājums,” svētku maltīti gatavot pašiem aicina Normunds Baranovskis.
Kopā ar šefpavāru radošajā darbnīcā piedalījās un saldumus gatavoja 25 bērni un pieaugušie. Kopīgiem spēkiem tika pagatavotas teju 200 konfektes – dzērveņu šokolāde, žāvētu augļu un riekstu saldumi, kā arī trifeles.
Lai aicinātu ikvienu atbalstīt akciju „Eņģeļi pār Latviju”, Ziedot.lv labdarības mājā tiek  rīkotas dažādas radošās darbnīcas, aicinot bez maksas apgūt jaunas iemaņas un sarūpēt kādu jauku pārsteigumu arī citiem. Nākamā radošā darbnīca notiks 13. decembrī, un tajā būs iespēja apgūt Ziemassvētku rotājumu gatavošanas prasmes.
Pagatavo svētku kārumus pēc Aikāgaršo receptes!

Nepieciešams:
• Tumšā šokolāde – 300 g
• Sviests – 100 g
• Sezama sēklas – 2 ēd.k.
• Indijas rieksti – 1 ēd.k.
• Žāvētas dzērvenes – 1 ēd.k.
Dekoram: kakao pulveris vai kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana:
1. Izkausē šokolādi un pievieno tai izkausētu sviestu.
2. Sasmalcini Indijas riekstus.
3. Apgrauzdē sezama sēklas kopā ar riekstiem.
4. Sezama sēklas, riekstus un dzērvenes pievieno šokolādes masai, samaisi.
5. Masu liec ledusskapī un 10 minūtes atdzesē.
6. Kad masa ir atdzisusi, veido no tās bumbiņas un apkaisi tās ar kakao vai kokosriekstu skaidiņām

Ļauj vaļu fantāzijai! Atceries, ka Indijas riekstu, sezama sēklu un dzērveņu vietā vari izmantot jebko citu.



Aikāgaršo šefpavārs Normunds gatavs darbam radošajā darbnīcā


Kopā ar bērniem Normunds Baranovskis gatavo našķus


Gatavošanas procesā šefpavārs dalās ar recepšu noslēpumiem


Populārākie raksti