Kuldīgas Štābiņā
Piektdien, 21. jūnijā Kuldīgā, pie brīvā laika programmas bērniem “Štābiņš” partneriem - Speciālā sporta centra, viesojās Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš Aikāgaršo pavārskolas ietvaros dienas nometnes “Sporta aktivitātes Štābiņā” dalībniekiem mācīja veselīga, vienkārša un garšīga ēdiena gatavošanas prasmes. Īpašā nodarbībā 15 bērni no maznodrošinātām ģimenēm šefpavāra vadībā gatavoja pastu ar vistu un dārzeņiem, kā arī zemesriekstu jogurta krēmu ar svaigām ogām.
„Dienas nometne „Sporta aktivitātes Štābiņā” Kuldīgā norisinājās piecu dienu garumā. Tās laikā bērniem no maznodrošinātām ģimenēm bija iespēja ne tikai apgūt saskarsmes iemaņas, bet arī jaunas prasmes un iesaistīties dažādās sportiskās aktivitātēs, kā arī attīstošās rotaļās. Taču īpaši gaidīta bija nometnes noslēguma diena, kad Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārskolas nodarbībā bērni kopā ar šefpavāru mācījās gatavot vienkāršus, veselīgus un ļoti gardus ēdienus. Turklāt šefpavārs bērnus ne tikai mudināja vairāk gatavot pašiem, bet arī iepazīstināja ar veselīga uztura priekšrocībām”, stāsta nometnes vadītāja un organizatore, Speciālā sporta centra vadītāja Nadija Strazdiņa.
Pastas gatavošana ar īpašo ierīci šķiet viegla un aizraujoša nodarbe
Gatavošanā bērniem palīdz arī skolotāja
Kuldīgas Speciālā sporta centra nomentes dalībnieki
Garda pašu gatavotā pasta ar vistas fileju un Mascarpone sieru