Pavārskola Cēsīs

11. Aprīlis, 2013

Cēsu skolēni, tāpat kā jaunieši vairāk nekā 50 pilsētās un pagastu centros visā Latvijā, ir Rimi pavārskolas dalībnieki. Tieši tāpēc 9. aprīlī pie Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 3. a. un 4. b. klases skolēniem viesojās Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš vadīja īstu pavārskolas nodarbību – jauniešiem mācīja gatavot gardas brokastu maltītes un deva padomus sabalansētam, veselīgam uzturam.

Piesakoties Aikāgaršo pavārskolas nodarbībām, Cēsu skolēni vēlējās ne tikai iemācīties gatavot kādu gardu ēdienu, bet arī dažādot savu ēdienkarti un padarīt to veselīgāku. Pavārskolas nodarbības ietvaros Aikāgaršo šefpavārs kopā skolēniem gatavoja gaisīgus biezpiena – pilngraudu plācenīšus, kā arī brokastu maizītes ar avokado krēmu, vistas fileju un dārzeņiem.

„Kopīga gatavošana mums ir nebijusi iespēja, tādēļ bērni darbojās ar patiesu prieku un aizrautību. Jaunieši uzmanīgi sekoja šefpavāra padomiem, kā arī ļoti priecājās par saņemtajiem pavārmeistara diplomiem. Protams, vislielākais bija prieks par gardo maltīti, kas pagatavota pašu spēkiem”, pēc pavārskolas nodarbības atzina 4. b klases skolotāja Anita Vīņaude.


Gurķu griešana ir nopietns process


Visa klase iesaistās ēst gatavošanas procesā


Normunds Baranovskis ar Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 3 a klases skolēniem


Top gaisīgie biezpiena pilngraudu plācenīši


Skolēni centīgi izpilda šefpavāra norādījumus


Pēc gardās maltītes arī 4 b klase gatava pavārskolas kopbildei
 


Populārākie raksti