Rēzeknes bērnu patversmes jaunieši apgūst ēst gatavošanas prasmes

19. Augusts, 2013

Lai bērniem no maznodrošinātām ģimenēm palīdzētu apgūt veselīga un garšīga ēdiena pagatavošanas prasmes, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās un vadīja ēst gatavošanas nodarbību Rēzeknes bērnu patversmes jauniešiem „Rāznas ezera vides izpētes un sporta nometnes” ietvaros. Tās laikā 13 jaunieši no Rēzeknes bērnu patversmes šefpavāra vadībā gatavoja vistas dārzeņu salātus. Ēst gatavošanas nodarbības notiek Aikāgaršo pavārskolas ietvaros, ko Rimi visas vasaras garumā nodrošina brīvā laika programmas bērniem Štābiņš dalībniekiem visā Latvijā.

Rimi un Ziedot.lv brīvā laika programmas Štābiņš biedru Latvijas Sarkanā Krusta Jauniešu Rēzeknes nodaļas rīkotā “Rāznas ezera vides izpētes un sporta nometne” norisinās divu nedēļu garumā. Tās laikā jaunieši no Rēzeknes bērnu patversmes tikās ar dažādu profesiju pārstāvjiem un apguva jaunas iemaņas. Tostarp jauniešiem bija iespēja Aikāgaršo šefpavāra vadībā īpašā nodarbībā iemācīties pagatavot veselīgu maltīti pašu spēkiem, kā arī apgūt dažādus pavārmākslas trikus.

„Rāznas ezera vides izpētes un sporta nometne norisinājās pirmo reizi. Tās ietvaros ciemos aicinājām dažādu nozaru speciālistus, lai bērniem būtu iespēja apgūt jaunas iemaņas un apzināt dažādu profesiju sniegtās iespējas. Viens no nometnes mērķiem ir veicināt jauniešu pašizaugsmi un patstāvību. Jo īpaši tas bija novērojams Aikāgaršo šefpavāra nodarbībā – katram jaunietim bija uzticēts savs pienākums, lai kopīgiem spēkiem izdotos pagatavot gardu maltīte. Jaunieši ar prieku apguva pavārmākslas prasmes, pilnveidojot ne tikai teorētiskās, bet arī praktiskās zināšanas,” stāsta Latvijas Sarkanā Krusta jauniešu Rēzeknes nodaļas vadītāja Daiga Čudare.



Normunds Baranovskis palīdz katram, kam nepieciešams padoms



Pavārskolas nodarbībā iesaistās arī nometnes vadītāja



Visi pavārskolas dalībnieki kopā ar Aikāgaršo šefpavāru


Populārākie raksti