Rīgas Valdorfskolas skolēni Aikāgaršo šefpavāra vadībā mācās gatavot salātus
23. aprīlī Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās pie Rīgas Valdorfskolas 8. un 4. a klašu skolēniem. Jaunieši šefpavāra vadībā mācījās gatavot veselīgus un sātīgus siltos pupiņu salātus, kā arī Valdorfa salātus ar vistu.
Rīgas Valdorfskolas 8. klases skolēni Aikāgaršo pavārskolas nodarbībā kopā ar šefpavāru mācījās gatavot veselīgus un sātīgus siltos pupiņu salātus, savukārt 4. a klases skolēni gatavoja tradicionālos salātus ar senu vēsturi – Valdorfa salātus ar vistu.
„Mēs visi esam uz Tu ar ēst gatavošanu. Turklāt dažiem no mums iemaņas ir izcilas – protam gatavot ne tikai salātus, bet pat cept kūkas! Kopīgi gatavojam gan mājturības stundu laikā, gan rūpīgi gatavojamies nu jau par tradīciju ir kļuvušajiem Ziemassvētku un Lieldienu tirdziņos, kuros ar gardumiem cienājam visu skolu. Pašu spēkiem esam sagatavojuši gan gardu zupu, gan pildītas pankūkas”, stāsta Rūdolfs no Rīgas Valdorfskolas 8.klases.
Rīgas Valdorfskolas 8. klases siltie pupiņu salāti
Ikviens iesaistās sastāvdaļu sagatavošanā siltajiem pupiņu salātiem
Visu sastāvdaļu samaisīšanai nepieciešama īsta pavārmeistara lietpratība
Sātīgie siltie pupiņu salāti būs lieliska, turklāt veselīga un viegli pagatavojama pusdienu maltīte
Kā visi Aikāgaršo pavārskolas dalībnieki, arī Rīgas Valdorfskolas 8. klase saņēma īpašos Aikāgaršo pavārmeistara diplomus
Rīgas Valdorfskolas 4. a klases Valdorfa salāti ar vistu
Valdorfa salāti ir klasiska vērtība pasaules kulinārijā jau kopš 19. gadsimta nogales. To autors ir Ņujorkas viesnīcas Waldorf Astoria šefpavārs Oskars Čirki, kurš arī citu pasaules kulinārijas klasisko vērtību – benediktiešu olu un tūkstoš salu mērces – recepšu autors. Salātu sākotnējā recepte laika gaitā gan mainīta, gan papildināta ar mūsdienīgākām sastāvdaļām, un dažādiem reģioniem raksturīgām kulinārijas tradīcijām, tādēļ arī Rīgas Valdorfskolas 4. a kases skolēni pagatavoja savu īpašo Valdorfa salātu recepti.
Valdorfa salāti nav iedomājami bez svaigi skābeniem āboliem
4. a klases zēni rūpīgi izvēlas piemērotākos “darba rīkus” salātu pagatavošanai
Lai salāti izdotos izcili, bērni rūpīgi seko pavāra norādījumiem to pagatavošanai
Enerģiskā Valdorfskolas 4. a klase kopā ar Aikāgaršo šefpavāru
Gardie Valdorfa salāti ar vistu