Rimi veikalos ik mēnesi tiek iegādātas 330 tonnas siera
Iedzīvotāji iecienījuši Riesling šķirnes vīnus un Latvijā ražotus Holandes, Krievijas, Maasdam sierus
Rimi veikalos pircēji ik mēnesi iegādājas aptuveni 330 tonnas siera, bet dienā siera pārdošanas apjomi vienā veikalā sasniedz pat 180 kilogramus. Visbiežāk priekšroka tiek dota Latvijā ražotai produkcijai – Holandes, Krievijas un Maasdam siera šķirnēm. Izvēloties sieru, pircēji labprāt eksperimentē ar jaunām, ne tik ierastām garšām un nogaršo dažādus sortimenta jaunumus - sieru ar riekstiem, amoliņiem un citām piedevām, liecina Rimi pārdošanas rādītāji.
Rimi saviem pircējiem piedāvā iegādāties vairāk nekā 500 dažādu siera šķirņu, tostarp Roquefort sieru no Francijas, Cheddar sieru no Īrijas, Brie sieru no Francijas, Maasdam sieru no Holandes, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Fiordibufala un Gorgonzola sierus no Itālijas, Feta sieru no Grieķijas, Mozarella sieru no Itālijas, Blue Stilton sieru no Lielbritānijas, Manchego sieru no Spānijas un citus.
Savukārt vīnu izvēlē iedzīvotāji ir krietni konservatīvāki un priekšroku dod savām iecienītākajām vīna šķirnēm – visbiežāk no Spānijas, Francijas, Itālijas vai Čīles reģioniem. Turklāt pēdējo gadu laikā palielinājusies pircēju interese par baltvīna - šobrīd pieprasījums pēc baltvīna ir gandrīz tikpat liels kā sarkanā vīna. Pircēji visvairāk iecienījuši pussausos vīnus, tos visbiežāk baudot kopā ar sieru un citām uzkodām.
Kopumā Rimi veikalos pircējiem ir iespēja iegādāties vairāk nekā 500 dažādus vīnus. Gada aukstajā periodā pircēji īpaši iecienījuši sarakanos vīnus, savukārt vasarā palielinās pieprasījums pēc baltvīna. Tāpat popularitāti iegūst arī Latvijā ražotie ogu vīni, kas no klasisko vīndaru zemju vīniem atšķiras ar savu unikalitāti un garšas niansēm.
“Iegādājoties vīnu, nereti pirkumu grozā tiek likts arī siers un baudīts kā garda uzkoda. Tā, piemēram, papildinot saldu desertu vai stiprinātu vīnu ar izteikti sāļu sieru, iespējams iegūt pavisam jaunas garšas nianses. Tāpat iesaku nogaršot krēmīgākus un treknākus sierus ar sausu dzirkstošu vīnu, bet jo īpaši interesantu garšas kombināciju iegūsiet, baudot vienā reģionā ražotu vīnu un sieru. Būtiski ievērot nozīmīgāko pamatprincipu vīna un uzkodu izvēlē – samērot garšas un smaržas intensitāti,” komentē Rimi vīnzinis Mārcis Mitrevics.
Rimi veikalos visā Latvijā no 14. līdz pat 27. oktobrim norisināsies siera un vīna dienas. Šajā laikā ikvienam būs iespēja iegādāties vīnus un sieru par īpaši izdevīgām cenām. Vīna cienītāji varēs atrast sev piemērotāko vīnu – gan pēc garšas, gan cenas, un tam pielāgot gardākās siera uzkodas. Veikalos būs pieejami dažādi padomi vīna un ēdiena saderībai, kā arī gardas receptes, kas vēl vairāk akcentēs vīna garšas īpatnības un niansēto buķeti. Tāpat būs iespēja nogaršot dažādus siera sortimenta jaunumus – piemēram Trikantālers Light un Maasdam sieru no Latvijas Piena, kā arī Maasdamer sieru no Smiltenes Piena un citus.