Vairāk nekā 300 bērnu no maznodrošinātām ģimenēm vasarā apgūs ēst gatavošanas iemaņas

06. Jūnijs, 2013

Palīdzot arvien vairāk bērniem visā Latvijā apgūt ēst gatavošanas iemaņas, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis visas vasaras garumā ar pavārskolas nodarbībām viesosies pie Rimi un Ziedot.lv organizētās brīvā laikā programmas bērniem Štābiņš biedriem Talsos, Rēzeknē, Siguldā, Kuldīgā un citās Latvijas pilsētās. Kopumā vairāk nekā 10 ēst gatavošanas nodarbībās dažādās pilsētās teju 300 bērni un jaunieši no maznodrošinātām ģimenēm šefpavāra vadībā apgūs pavāra profesijas iemaņas un veselīgas, kā arī gardas maltītes gatavošanas pramses.

“Esam patiesi gandarīti, ka ar Rimi un Supernetto pircēju atbalstu kopā ar partneriem jau otro gadu pēc kārtas varam īstenot brīvā laika programmu bērniem Štābiņš. Tā vairāk nekā 1600 bērniem un jauniešiem visā Latvijā dod iespēju apgūt jaunas iemaņas un bez maksas piedalīties dažādās aktivitātēs – radošās meistarklasēs un sporta nodarbībās, nometnēs, ekskursijās un pārgājienos. Turklāt šovasar līdzās citām dzīvē un ikdienā noderīgām prasmēm bērni un jaunieši varēs apgūt ēst gatavošanas iemaņas, kā arī atklāt jaunus talantus un aizraušanos Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārskolā,” saka Karīna Jermušs, Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Brīvā laika programma bērniem Štābiņš sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām tiek īstenota 17 Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Salaspilī, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā, Valmierā, Bauskā, Ventspilī, Rēzeknē, Jēkabpilī un Rīgā. Iecerēts, ka jūnijā Aikāgaršo meistarklases notiks Talsu novada fonda, Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes Rēzeknes nodaļas, Siguldas biedrības „Cerību spārni” un Kuldīgas speciālā sporta centra Štābiņos, savukārt jūlijā – Madonā un Salaspilī, bet augustā – Dobelē, Liepājā un Jēkabpilī.

Pirmā Aikāgaršo pavārskolas nodarbība Štābiņa beidriem notika 30. maijā, kad šefpavārs viesjās Dienas aprūpes centrā Saulessvece Rīgā. Jaunieši kopā ar šefpavāru gatavoja vasarīgu un veselīgu saldējumu no svaigām ogām, augļiem un ledus jeb sorbetu. Kā pēc nodarbības stāstīja paši dalībnieki, nodarbība kopā ar īstu šefpavāru bija ne tikai iespēja aizraujoši un jautri pavadīt laiku, bet arī apgūt vērtīgas un ikdienā noderīgas prasmes – gan gatavošanu, gan māku sadarboties kopīgā darbā.

Rimi iniciatīva – izglītot jauniešus ēst gatavošanā tika aizsākta pagājušā gada februārī, kad divu semestru laikā Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska vadītājās nodarbībās ēst gatavošanas prasmes apguva gandrīz 1 100 skolēnu. Savukārt šogad  4 mēnešu laikā jau notikušas 23 nodarbibas 15 dažādās Latvijas pilsētās - Rojā, Talsos, Jelgavā, Kuldīgā, Madonā un citur. Tajās ēst gatavošanas iemaņas apguvuši jau teju 400 skolēni. Pavārskolas nodarbības skolēniem atsāksies septembrī.


Populārākie raksti