Kā izvēlēties svaigu zivi?
Primāri par zivs svaigumu liecina tās āriene. Pievērs uzmanību, lai tai būtu spilgtas acis un gluda, mirdzoša āda. Svaigai zivij nepiemīt izteikta smarža vai arī tā atgādina patīkamus jūras ūdeņus.
Kā uzglabāt zivis?
Ideālā gadījumā zivs būtu jāpagatavo un jānotiesā tajā pašā dienā, kad nopirkta, tomēr labi iepakotu zivi var uzglabāt ledusskapī līdz pat 24 stundām. Optimālais temperatūras režīms ir no 0°C līdz +2°C. Iesaku trauku piepildīt ar ledus gabaliņiem un ievietot tajā zivi – tas ļaus to uzglabāt ledusskapī svaigu par vienu līdz divām dienām ilgāk. Zivi var arī sasaldēt un uzglabāt 6–12 mēnešus, tomēr jāņem vērā, ka, ilgstoši uzglabājot treknās zivis, to tauki arī sasaldēti var sākt bojāties. Svaigas zivis ledusskapī nevajag glabāt blakus piena produktiem, jo tajos var iesūkties nepatīkams aromāts.
Kurām zivīm ir vismazāk asaku?
piemērotākā izvēle gan bērniem, gan visiem pārējiem, kuriem asaku knibināšana apgrūtina zivju baudīšanu, būs iepakojumos nopērkama laša fileja bez asakām. Skaties sortimentu zemāk!
Kā apstrādāt zivi?
Zivs apstrāde nav tik grūta, kā varētu šķist, nedaudz atšķiras vienīgi apaļo un plakano zivju apstrāde. Veselas zivs galvenās apstrādes metodes ir:
- spuru apgriešana,
- atzvīņošana,
- ķidāšana un steiku/fileju griešana.
Kā pagatavot jūras veltes vienkārši un ātri?
Jūras veltēm nav grūti atrast vienkāršas 5 minūšu receptes – lLielākoties tām nepieciešama tikai dažas minūšu ilga apcepšana uz pannas. Protams, produktiem var piešķirt īpašu garšu, tos pagatavojot mērcēs un marinādēs, bet arī tas neprasīs vairāk kā 10 minūtes.
Kā izvēlēties garneles?
Pievērs uzmanību skaitlim uz cenu zīmes, kas norāda garneļu daudzumu vienā kilogramā. Jo norādītais skaitlis mazāks, jo garnele lielāka. Piemēram, Garneles vārītas atlaidinātas 40/60 nozīmē, ka 1 kilogramā būs 40–60 garneļu, savukārt Garneles vārītas atlaidinātas 60/80 nozīmē, ka 1 kilogramā būs 60–80 garneļu.
Novēlu tev jaunajā gadā nogaršot vismaz divus jaunus jūras velšu ēdienus un iekļaut savā ēdienkartē vairāk zivju!