Gardā ķirbja kūka. Arī dekorējam ar ķirbīšiem!
“Rimi Bērniem” šefpavāra Normunda Baranovska padoms:
“Ķirbja kūkās ar garšvielām var variēt pēc saviem ieskatiem! Tām labi piestāv visas sildošās garšvielas – tās, kas iekļautas klasiskajā piparkūku garšvielu maisījumā. Piemēram, kardamons, krustnagliņas, pipari, muskatrieksti, kanēlis, kakao u.c. Labs skābuma papildinājums kūkai būs no dzērvenēm, cidonijām – tās var izmantot arī kūkas dekorēšanā.”
Ķirbja kūka
Sastāvdaļas kūkai:
- 150 g pašbriestošo miltu
- 1 tējk. kanēļa
- 1 tējk. ingvera
- 160 ml eļļas
- 170 g cukura
- 5 olas
- 350 g rīvēta ķirbja
- Šķipsna sāls
Sastāvdaļas krēmam:
- 500 g krēmsiera, piemēram, “Mascarpone”
- 200 ml saldā krējuma
- 160 g cukura
- 1 apelsīna sula
Sastāvdaļas dekoriem:
- marcipāns
- pārtikas krāsvielas
Kūkas gatavošana:
- Olas uzputo kopā ar cukuru un šķipsnu sāls.
- Miltiem pievieno kanēli, tējkaroti svaigi rīvēta ingvera, masu sajauc un pievieno ķirbim.
- Olām pievieno eļļu. Olu masu sajauc kopā ar ķirbja masu viendabīgā mīklā.
- Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu un cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Krēma gatavošana:
- Traukā kopā puto krēmsieru, saldo krējumu, cukuru un sulu no viena apelsīna.
- Kad kūka atdzisusi, krēmu kārto uz kūkas. Ja ir vēlme, kūku var pārgriezt divās kārtās – tad krēmu var iesmērēt arī kūkai pa vidu.
Dekoru – ķirbīšu – gatavošana:
- Marcipānu sadala divās daļās – vienu daļu iekrāso zaļā, otru oranžā krāsā, lai varētu veidot ķirbīšus.
- No marcipāna veido dažāda izmēra bumbiņas. Ar striķi katrai bumbiņai virspusē krusteniski iespiež svītras tā, lai bumbiņa izskatās kā ķirbis ar rievām.
- Katra “ķirbīša” vidū iestiprina zaļu marcipāna kātiņu.
- “Ķirbīšus” kārto uz kūkas.