“Daļa svētku prieka rodas to gaidīšanas laikā un gatavošanās procesā. Tāpēc vislabāk, ja galda klāšanā iesaistās arī bērni. Ļaujiet viņiem izteikt un īstenot savas idejas!” rosina Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Pavasara gliemezīši
Inga iesaka: “Košos gliemezīšus var veidot no paša gatavota vai veikalā pirkta rolbiskvīta. Ja iepriekš biskvīts nav taisīts, tad jāzina: tas nav grūti! Pamata recepti veido 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes miltu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, pamatīgi sakuļ un tad pievieno miltus. Masā iemaisa saputotus olu baltumus un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī – 200 grādos aptuveni 8 minūtes –, līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns. Kad tas atdzisis, apsmērē ar ievārījumu, putukrējumu vai citu pildījumu pēc izvēles un sarullē.”
Nepieciešams:
- rolbiskvīts;
- marmelāde vai citas mīkstas apaļas formas konfektes;
- cepumi “Salmiņi”.
Darba gaita
- Sagriež biskvīta ruleti vienāda lieluma gabalos.
- Mazliet atritina ruleti, lai izveidotos vieta gliemeža galvai.
- Galvas vietā liek marmelādi vai citu konfekti, kurā iespējams iespraust radziņus – ēdamos salmiņus.
Kūka – lapsiņa
Inga iesaka: “Par līksmu lapsiņu ir iespējams pārvērst teju ikvienu kūku – tas ir patiesi vienkārši! Iesakām izvēlēties apaļas formas kūku. Ja izceptā vai iegādātā kūka tāda nav, to var “izgriezt”, izmantojot kūkas formu.”
Nepieciešams:
- apaļas formas kūka;
- pūdercukurs;
- šokolādes mērce;
- trīsstūrveida cepumi (2 gab.);
- papīrs un šķēres trafareta izveidei.
Darba gaita
- No papīra taisa trafaretu, kas veidos lapsas seju.
- Trafaretu uzliek uz kūkas un neapklāto daļu apkaisa ar pūdercukuru.
- Trafaretu noņem, ar šokolādes mērci lapsai iezīmē acis un degungalu.
- Ausu vietā ieliek trīsstūrveida cepumus.
Mini pankūku iesmiņi
Inga iesaka: “Šiem gardajiem iesmiņiem lieliski derēs rauga pankūciņas. Mēs tās mēdzam cept no rauga pankūku mīklas maisījuma.”
Nepieciešams:
- pufīgas mini pankūciņas;
- augļi – pēc izvēles, piemēram, zemenes, banāni;
- koka iesmiņi;
- šokolādes vai karameļu mērce.
Darba gaita
- Sagriež augļus šķēlēs.
- Kārto tornīšus – pankūkas pamīšus ar augļiem.
- Tornīšus sastiprina ar koka iesmiņiem.
- Rotā ar šokolādes vai karameļu mērci.