Citāds hotdogs
Ugunskurā ceptas desiņas ir pierasta lieta. Jaunu garšu un noskaņu iegūsi, desiņām aptinot rauga mīklu.
Izmēģini arī uzcept mīklu uz koka iesma bez desiņas! Rauga mīklu vari iegādāties “Rimi” veikalos vai pagatavot pats.
Netradicionāli gatavota zivs ugunskurā
Par īpašu pasākumu var izvērsties zivs “lēnā” gatavošana. Lasi, foreli vai jebkuru citu zivi, kas, piemēram, noķerta piknika laikā, vari uzcept, nostiprinot to atvērtā veidā pie koka dēlīša.
Zivi ierīvē ar sāli, pipariem un, ja vēlies, ar vēl kādām garšvielām pēc savas izvēles. Ja šādi cep karpu un vēlies noņemt dūņu garšu, tad karpu vari ierīvēt ar kuminu un dillēm. Dēli nostiprina zemē, tuvu pie ugunskura; dēlim jābūt mazliet ieslīpi, virzienā uz ugunskuru. Zivs ir gatava, kad no tās sāk izdalīties šķidrums.
Vistas un ananāsa iesmiņi
Vistu sagriež kubiņos un iemarinē pēc savas gaumes vai, piemēram, pagatavo marinādi no kokospiena, laima sulas un nedaudz sāls. Gaļu vari iemarinēt iepriekšējās dienas vakarā, taču, ja pieliksi vairāk laima, grilēt vari arī pēc 1-2h.
Tikpat lielos kubiņos sagriež arī ananāsu un pamīšus uzver uz iesmiņiem. Cep zeltaini brūnus.
Dārzeņi ugunskura oglēs
Vai vasarā, maz, ir gardāks ēdiens par oglēs ceptiem kartupeļiem? Kartupeļus ietin folijā un cep ugunskura oglēs (var cept arī bez folija).
Tāpat oglēs vari gatavot burkānus, saldos kartupeļus (lieliski sanāk bez folija), ķirbi un citus dārzeņus. Eksperimentē!
Saldajā - grilēti banāni!
Cepti banāni un saldējums ir saldēdienu klasika.
Bet vai esi banānus grilējis? Garšo pasakaini!
Foto: Artūrs Ķipsts un Agnese Gabrāne