“Vai vasara, vai ziema, es savam dzērienam vienmēr pielieku ledu – man ļoti garšo tas auksts. Turklāt ledus dzēriena glāzē rada svētku sajūtu,” ir pārliecināta “Rimi bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa.
Savukārt viņas brālis Klāvs stāsta – ja jāizraugās dzēriens, viņa pirmā izvēle uzreiz aiz ūdens ir smūtijs. “Tos es gatavoju pēc skolas, kad starplaikā starp skolu un treniņu gribas ko gardu un sātīgu, kā arī tad, kad ciemos atnāk draugi,” viņš saka.
Bumbieru smūtijs
Nepieciešams:
3–4 nogatavojušies bumbieri
1 banāns
1/2 nogatavināta mango
400 ml piena vai piena aizstājēja
Gatavošana
Nomizo bumbierus, izņem serdes. Nomizo banānu un mango. Liek visas sastāvdaļas blenderī un samaļ krēmīgā un gardā kokteilī.
Grenadīna un apelsīnu limonāde
Nepieciešams:
800 ml stikla krūze
1/2 apelsīna
2 šķēles nogatavināta sulīga, salda ananasa
2 saujas ledus
500 ml gāzēta ūdens
40 ml grenadīna sīrupa
Gatavošana
Sagriež ananasu un apelsīnu. Pēc tam augļus kārto krūzē kārtās pamīšus ar ledu. Kad tas izdarīts, ielej gāzēto ūdeni un grenadīna sīrupu.
Noslēgumā apmaisa un pasniedz viesiem.
Grenadīna sīrupa vietā var izmēģināt arī rabarberu vai zemeņu sīrupu.
Aukstā tēja ar vieglu timiāna noti
Nepieciešams:
1,5 l stikla karafe
400 ml augļu vai ogu tējas
200 g augļu vai ogu
5 kokteiļķirši
50 ml kokteiļķiršu sīrupa
2 zariņi svaiga timiāna
2 saujas ledus
Gatavošana
Uzvāra tēju un nedaudz atdzesē. Augļus sagriež mazākos gabaliņos. Ja dzērienam pievieno arī ogas, iespējams, tās nedaudz jāsaspiež, lai “atbrīvotu” garšu. Pēc tam augļus un ogas kārto karafē kārtās ar ledu, kokteiļķiršiem un timiānu.
To visu pārlej ar tēju. Beigās pievieno kokteiļķiršu sīrupu un apmaisa.
Dzēriens gatavs!