Mazi mīlestības apliecinājumi un pārsteigumi ģimenei ikdienā un svētkos. FOTO idejas
“Maziem, priecīgiem pārsteigumiem ir vieta ne vien svētku reizēs, bet arī ikdienā. Runa ir par patiešām mazmazītiņiem iepriecinājumiem, piemēram, partnerim vai bērnam uzrakstīta jauka vai asprātīga zīmīte uz kāda augļa (it kā tie sarunātos), sagatavota vienkārša apsveikuma kartīte vai zīmīte ar aicinājumu uz vakariņām,” iesaka Rimi Bērniem eksperte.
Ceļš uz pārsteigumu. Ja mājās ir bērnudārza vai sākumskolas vecuma bērni, iespējams, tieši viņiem visvairāk patiks paslēpti pārsteigumi. Piemēram, no krāsaina papīra var izveidot sirsniņu vai bultiņu taku, kas ved uz telpu un vietu, kurā gaidāma dāvaniņa. Tomēr šāds negaidīts dāvanas pasniegšanas veids spēj ielīksmot ikvienu!
Sirsniņapsveikums. Pārsteiguma ceļa galā var sagaidīt, piemēram, kartīte ar izveidotu telpisku sirsniņu. Iespējams, šķiet, ka tādu ir grūti pagatavot, bet tas tā nav – jāizgriež vairākas vienāda izmēra sirsniņas, jāielīmē vienu iekšā otrai un sirsniņu buķete jāielīmē kartītes vidū. “Mazā meita nolēma šādu kartīti Valentīndienā uzdāvināt draudzenei, blakus sirsniņai piestiprinot arī mazu konfektīti,” pieredzē dalās Inga.
Augļu trauks ar vēstījumu. Valentīndienā savus mīlestības apliecinājumus, komplimentus, ielūgumu uz tikšanos vai citu ziņojumu var ieslēpt, augļu traukā saliekot mazas zīmītes. Svētku dienā šāds trauks var kļūt par savdabīgu Valentīndienas pastu, kur ikviens no ģimenes aicināts uzrakstīt labus vārdus pārējiem.
Augļu sarunas. Iedomājies: no rīta esi atnācis pagatavot brokastis un redzi – augļi sarunājas! Piemēram, divi citroni atzīstas viens otram mīlestībā. Vai divi banāni viens otram novēl mīlestības pilnu dienu. Smaids garantēts! :)
Vizuāli skaists, neredzēts kārums. Grozies, kā gribi, bet mīlestībai tik tiešām tīk “iet” caur vēderu. Tāpēc, ja trūkst ideju, kā ar darbiem iepriecināt sev mīļos cilvēkus, var pagatavot ko tādu, kas iepriekš nav redzēts / baudīts. Piemēram, šīs ābolmaizītes izskatās efektīgi un vienlaikus ir viegli pagatavojamas. Vajadzēs: ābolus, saldētu kārtaino mīklu bez rauga, olu, brūno cukuru un kanēli. Jādara šādi: ābolus jāsagriež ripās, jānomizo un jāizņem serdi tā, lai ripai veidojas caurums. Mīklu jāsagriež garās strēmelēs un ar tām jāaptin ābolu ripas. Jāpārziež ar sakultu olu, jāpārkaisa ar cukuru un kanēli, un jācep 185 grādu temperatūrā aptuveni 12 minūtes (lai izskatās zeltaini brūnas).