Pikniks brīvā dabā. 4 recepšu idejas, kuras bērni var pagatavot paši
Grilētās pusdienas
Porciju skaits: 2 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.
Nepieciešams:
0,5 kg novārītu mazo kartupeļu
Gaļas bumbiņas “Rakvere” (ja vēlies, pagatavo tās pats, izmantojot malto gaļu, rīvmaizi, olu, šķipsnu sāls un piparus)
Mājas tomāti
Zaļumi
Pagatavošana:
Kartupeļus un gaļas bumbiņas sprauž uz iesma un grilē, līdz kartupeļi apbrūnējuši un bumbiņas labi izcepušās. Pasniedz ar sagrieztiem mājas tomātiem un zaļumiem.
Rīvmaizē panēts siers
Porciju skaits: 4 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.
Nepieciešams:
4 gab. “Camembert” siera
Rīvmaize
Ola
Brūkleņu ievārījums
Balzamiko
Pagatavošana:
Sieru apviļā sakultā olā un rīvmaizē. Liek uz iesma un cep virs karstām oglēm, līdz siers nedaudz pakūst. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu un balzamiko.
Meža ogu maize
Porciju skaits: 4 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 10 minūtes.
Nepieciešams:
4 šķēles rudzu maizes
100 g siera “Ricotta”
2 saujas dažādu ogu (mellenes, mazās zemenes, brūklenes)
Piparmētra
Šķidrais medus
Pagatavošana:
Uz maizes smērē “Ricotta” sieru, kārto ogas un piparmētru lapiņas. Maizītes pārlej ar medu un pasniedz.
Sviestā ceptu sēņu uzkoda
Porciju skaits: 4 cilvēkiem.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.
Nepieciešams:
400 g apšu beku vai gaileņu
80 g sāļā krēmsiera
4 šķēles rudzu maizes
Sviests cepšanai
Pāris diļļu kātiņu
Pagatavošana:
Uz nelielas uguns sviestā apcep sagrieztas sēnes. Uz rudzu maizes smērē krēmsieru. Apceptās sēnes kārto uz maizes un pārber ar sagrieztām dillēm.
Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv