Sāļā sendvičkūka par godu tētim Tēva dienā

Svētki • 06. Septembris, 2023
“Mūsu tētis ar saldumiem uz “jūs”, tāpēc Tēva dienā mēs viņam gatavojam sāļo kūku – ar tunci un zaļumiem,” teic “Rimi Bērniem” bērnu lietu eksperti Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi.

Latvijā Tēva dienu atzīmē septembra otrajā svētdienā, šogad tā ir 10. septembrī. “Rimi Bērniem” eksperti Klāvs, Lība un Sāra Tēva dienā tēti pārsteidz ar sāļu kūku, kā arī kopā dodas svinīgā Tēva dienas gājienā, kas šogad risināsies jau desmito reizi – gājiens notiek Rīgā, 10. septembrī, plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa. Tas noslēgsies Vērmanes dārzā, kur turpināsies festivāla gaisotnē dienas garumā. Vairāk uzzini www.tevadiena.lv!

Sāļā sendvičkūka

Sastāvdaļas:

  • Tostermaize 1 iepak.
  • Tuncis savā sulā 2 bundžas (iepakojums 185 g)
  • Kaperu ziedi 2 ēdamk.
  • Krējums 25%, 3 ēdamk.
  • Krēmsiers “Rimi”, ar zaļumiem un ķiploku 3 pac. (iepakojums 125 g)
  • Rīvēts cietais siers “Formaggio” 80 g
  • Svaigs gurķis, tomāts un zaļumi pēc vajadzības

Gatavošana:

  1. Katrai tostermaizes šķēlei nogriež garoziņas.
  2. Krēms vienai kārtai: sajauc tunci ar kaperu ziediem, krējumu un saplucinātiem spinātiem.
  3. Krēms otrai kārtai: sajauc krēmsieru ar rīvētu cieto sieru.
  4. Veidnē ieklāj pārtikas plēvi, lai kūku pēc tam būtu no veidnes vieglāk izņemt.
  5. Veidnē kārto maizes šķēles un kārtām smērē krēmus, papildinot kārtas ar zaļumiem.
  6. Kūku nopresē. Kad tā ievilkusies, izgāž no veidnes, malas apsmērē ar atlikušo siera krēmu un dekorē ar zaļumiem pēc izvēles.

Padoms!

Maizes garoziņas apslaki ar eļļu, apgrauzdē cepeškrāsnī un ēd kopā ar mērci pēc izvēles – sanāks maizes čipsi!


Populārākie raksti