Skaisti un gardi deserti Lieldienu galdam
Šokolādes ligzdiņas
Nepieciešams:
- 200 g piena šokolādes
- 150 g kokosa skaidiņas "Rimi"
- 200 g šokolādes olas
Gatavošana:
- Grauzdē uz sausas pannas kokosa skaidiņas.
- Izkausē šokolādi.
- Sajauc šokolādi ar kokosa skaidiņām.
- Uz cepamā papīra veido groziņus, tos pilda ar šokolādes olām.
- Atdzesē ledusskapī, līdz sastingst.
Šokolādes ola ar maskarpones krēmu
Nepieciešams:
- 4 gab. šokolādes olu
- 250 g maskarpones
- 100 ml salda krējuma
- 2 ēdamk. cukura
- 1/2 -1 ēdamk. citrona sulas
- 8 tējk. aprikožu marmelādes
Gatavošana:
- Pārdala šokolādes olas uz pusēm.
- Saputo maskarponi ar krējumu, cukuru. Pievieno citrona sulu.
- Pilda šokolādes olās.
- Izveido vidū bedrīti, kur iepilda marmelādi.
- Atdzesē ledusskapī.