Augļi šokolādē
Šokolāde! Jā, tā ir pareizā izvēle, ja runājam par bērniem! Izvēlies augļus, kas garšo tavam bērnam, un pagatavo augļu konfektes. Nepieciešamās sastāvdaļas - melnā šokolāde, saldais krējums, augļi, cepumu salmiņi un krāsaini cukurgraudi dekoram. Uzkarsē saldo krējumu, pievieno tam gabalos salauztu melno šokolādi, ļauj tai izkust. Izvēlētos augļus griež gabalos, ja nepieiešams, un izmērcē šokolādē. Kārto traukā, lai atdziest.
Vafeles + cepamais zefīriņš
Vai ir kāds bērns, kam negaršo vafeles? Tāds ar uguni jāmeklē!:) Lai vafelēm piešķirtu jaunu garšu un svinīgu izskatu, uzsēdinām tām virsū cepamo zefīru jeb maršmello. "Līmes" vietā lieliski derēs zemesriekstu sviests. Lai mājas apstākļos zefīri iegūtu brūnu iedegumu, tos uz dažām minūtēm var ielikt cepeškrāsnī grillēšanas režīmā.
Lavaša rullīši
Noteikti esat ievērojuši, ka arī bērnu ballītēs pirmie no galda pazūd nebūt ne tie saldākie gardumi... Tāpēc ir vērts "groziņā" sagatavot ko sāļu. Piemēram, lavaša rullīšus, ko pagatavot ir visai vienkārši - lavaša loksni apsmērē ar krēmsieru, pārklāj ar salātu lapām, olu, svaigu gurķi vai citu pildījumu, kas vislabāk garšo mazajam ballētājam. Viens, divi un gatavs!
Pildīti gurķi
Ja klases vakara dalībnieki ir radoši un aktīvi, uzkodas var sagatavot paši, turklāt - tieši pirms pasākuma. Biezās šķēlēs sagriež gurķi, ar karoti katrai ripai veido nelielu iedobi. Stingrā celofāna maisiņā iepilda krēmsieru vai jebkuru citu tīkamu pildījumu un uz katra gurķa uzspiež skaistu rozi.
Citāda pica
Arī šis gardums - veģetārās mini picas - pagatavot var ļoti ātri. Nepieciešamās sastāvdaļas - kārtainā mīkla, tomātu pasta, rīvēts siers, tomāti. No kārtainās mīklas ar glāzi izspiež apļus, kas der kēksiņu formai. Katru mīklas apli rūpīgi izklāj formiņā, lai malas nedaudz ir uz augšu un veidojas iedobe. Tajā liek piciņu tomātu pastas, ber virsū sieru un liek vienu ķirštomātu. Liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 200 grādu temperatūrā 10-12 minūtes. Ar piciņu pildījumu var variēt pēc savas gaumes!
Uzkodu rullīši ar sāļo salmiņu
Kā pasniegt sieru un šķiņķi? Sarullē tos un saspraud ar sāļo salmiņu! Arī šo uzkodu bērni var gatavot pirms klases vakara - skaisti, vienkārši un sātīgi.
Uzkodu iesmiņi
Svētku galda klasika - uzkodu iesmiņi. Variācijas tiem ir teju bezgalīgas, jo sastāvdaļās var izmantot visu garšīgo, ko var uzspraust uz iesma!
Lai prieka un enerģijas pilna ballēšanās!
Foto: Artūrs Martinovs