Bērni gatavo zivi! 2 vienkāršas receptes
Vesela zivs ar gardēžu kartupeļiem
Porciju daudzums: 2 personām.
Gatavošanas laiks: 30 minūtes.
Nepieciešams:
- 350–450 g zivs (izķidātas)
- 1,5 ēdamk. mango karija garšvielu
- 900 g mazo gardēžu kartupeļu
- 3 kāti selerijas
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 2 daivas ķiploka
- 2 saujas zaļumu pēc izvēles
- Šķipsna sāls
Gatavošana:
- Atgriež kartupeļu paku, ieber tajā šķipsnu sāls, pievieno eļļu, sagrieztu seleriju un garšvielas. Samaisa tieši pakā!
- Ber dārzeņus lielā cepamtraukā.
- Zivi apber ar garšvielām no ārpuses un ieber arī iekšpusē. Nedaudz ieeļļo.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 190–200 grādiem.
- Zivi liek cepamtraukā kopā ar dārzeņiem. Pievieno zaļumus.
- Visu cep 25 minūtes.
Zivs fileja dedzinātā sviestā
Porciju daudzums: 1 personai.
Gatavošanas laiks: 10 minūtes.
Nepieciešams:
- 130 g zivs filejas ar ādu
- 1/3 tējk. sāls
- 1 ēdamk. sviesta
- 1,5 ēdamk. neitrālas garšas eļļas
Salātiem:
- 120 g tomātu
- 1 sauja zaļo zirnīšu
- 1 sauja svaiga bazilika lapu vai piparmētru
Mērcei:
- 1 ēdamk. laima sulas
- 1 1/2 ēdamk. olīveļļas
- 1 tējk. medus
Gatavošana:
- Zivs fileju nosusina un apkaisa ar sāli.
- Sakarsē pannu, kurā ir eļļa un sviests.
- Liek cepties zivi ar ādu uz leju.
- Cep 2 minūtes no katras puses, ik pa laikam pagāžot pannu slīpi, lai zivs virsu aplietu ar karstām taukvielām.
- Kad zivs gatava, atstāj minūti “atpūsties”.
- Sagriež salātus, sajauc mērci.
- Pasniedz visu kopā.
Lai labi garšo!