Vitamīnu biezpiens brokastīm
2 personām
Gatavošanas laiks: 5 minūtes
Nepieciešams:
- 300 g graudainā biezpiena “Rimi”
- 2 redīsi
- 1 sauja smalki grieztu diļļu
- 1 sauja smalki grieztu lociņu
- 1/2 tējk. sāls
- 2 gab. svaigi ceptu kruasānu
Gatavošana
Graudaino biezpienu sajauc ar zaļumiem, pievieno smalki sagrieztu redīsu. Pasniedz ar kruasāniem.
Spēka bļoda
4 personām
Gatavošanas laiks: 10 minūtes
Nepieciešams:
- 1–2 buntes jauno salātu lapu
- 1 bunte loku
- 1 bunte diļļu
- 6–10 redīsi
- 3 dārza vai 1 garais gurķis
- 1 tomāts
- 500 ml kefīra
- 1 tējk. ar kaudzi sinepju
- 1 šķipsniņa sāls
Gatavošana
Sagriež salātus, zaļumus un dārzeņus. Ieber bļodā. Sajauc kefīru ar sinepēm un sāli. Pievieno “vitamīnu bļodai” un samaisa.
Zaļumu zupa ar avokado
4 personām
Gatavošanas laiks: 10 minūtes
Nepieciešams:
- 200 g novārītu, atdzesētu kartupeļu
- 5 redīsi
- 1 dārza gurķis
- 1 sauja sīpolloku
zupas šķidrumam:
- 1 nogatavināts avokado
- 500 ml kefīra
- ½–1 gab. laima sulas
- 200 ml dzeramā ūdens
- sāls pēc garšas
- 4 saujas salātu (spināti, piena salāti u.c.)
- 1 bunte dažādu zaļumu – diļļu, pētersīļu, loku, bazilika, piparmētras
- 1 tējk. sinepju
Gatavošana
Zupas šķidruma sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ krēmīgā masā. Pasniedzot pievieno sīpollokus, mazos kubiņos sagrieztus kartupeļus, gurķus un redīsus.