Aktuālais ēdiens ziemā: rikotas siera lazanja
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 300 g miltu
- Šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 400 ml tomātu mērces
- 2 daiviņas ķiploka
- 500 g rikotas siera
- 160 g cietā siera (rīvēta)
- 2–3 ēdamk. (vai pēc vajadzības) piena
- 125 g mocarellas siera
Gatavošana:
- Mīklu sajauc, savienojot sastāvdaļas. Tur ledusskapī vismaz 20 minūtes.
- Mīklu izrullē 1 mm biezumā.
- Vienā traukā liek tomātu mērci, pievieno ķiploku.
- Otrā traukā sajauc rīvētu cieto sieru un rikotas sieru, pievieno 2–3 ēdamkarotes piena.
- Kārto lazanju kārtās.
- Pēdējo kārtu pārklāj ar tomātu mērces masu un pa virsu saplucina mocarellas sieru.
- Cep aptuveni 20 min. 190 grādos.