Punšs ar sarkano apelsīnu sulu
Sastāvdaļas:
- laims
- arbūzs
- apelsīni
- piparmētras
- apelsīnu sula
- gāzēts ūdens
- košas krāsas sīrups
- ledus
- var pievienot arī kādu zemeni vai citas ogas
Gatavošana:
Sagriež ogas un augļus, kārto traukā. Pievieno ledu, piparmētru lapas. Pielej sulu, gāzēto ūdeni un sīrupu.
Ieteikumi:
- izvēloties punša sastāvdaļas, ievēro, lai ir skābuma un salduma balanss,
- ja dzērienam pievienosi ne vien sulu, bet arī gāzētu ūdeni, veidosies atspirdzinoša limonāde,
- krāsu vari uzlabot, dzērienam pievienojot košu ogu sīrupu – mēs pievienojām aroniju sīrupu.
“Rimi Bērniem” šefpavāra Normunda Baranovska knifiņi
Sulas izvēle
Punšam der visas sulas, kas pašiem labāk garšo. Taču vislabāk atveldzēties var ar tām, kas ir mazāk cukurotas, piemēram, greipfrūtu vai citu citrusaugļu, aveņu, rabarberu, cidoniju.
Vai der bērzu sula?
Ja no pavasara ir saglabāta bērzu sula, tā vasaras punšam ir ideāla izvēle! Bērzu sula ir dzirkstoša un nedaudz skābena – atliek vien pievienot kādus saldos augļus vai ogas, nedaudz piparmētras un Līgo dzēriens ar vasaras garšu ir gatavs!
Ogu izvēle
Nav tādu ogu vai augļu, kas punšam nederētu – garša vienmēr būs laba; visu izšķir krāsa. Piemēram, jāņem vērā – ja ieliksi daudz upenes vai meža mellenes, tās var nokrāsot visas pārējās ogas, augļus un sulu.
Lai jums garda līgošana!