Bērnu mīļākie cepumi. 2 receptes
Cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Nepieciešams:
- 200 g sviesta;
- 180 g baltā cukura;
- 200 g brūnā cukura;
- 2 olas;
- 360 g miltu;
- 1 tējk. sodas;
- 1/2 tējk. sāls;
- 100 g brūnās šokolādes čipsu.
Gatavošana
Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Pievieno olas. Pēc tam pieliek miltus, sodu un sāli un mīklu rūpīgi samaisa. Kad tā gatava, iemīca šokolādes gabaliņus. Uz pannas kārto mīklas pikučus tenisa bumbiņas izmērā. Cep aptuveni 12 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Cepumi "Red velvet"
Nepieciešams:
- 200 g sviesta;
- 160 g baltā cukura;
- 180 g cukura "Farīna";
- 2 olas;
- 350 g miltu;
- 100 g baltās šokolādes čipsu;
- 1 ēdk. kanēļa;
- 2 ēdk. kakao;
- 1 tējk. pārtikas sarkanās krāsvielas;
- 1 tējk. sodas;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- pūdercukurs cepumu apviļāšanai.
Gatavošana
Mīkstu sviestu sablendē ar cukuru. Pievieno olas, turpina blendēšanu. Mīklai pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un kakao. Beigās pieliek pārtikas krāsvielu un baltās šokolādes čipsus.
Veido nelielas mīklas bumbiņas, tās apviļā pūdercukurā. Cep aptuveni 10–12 minūtes 190 grādu temperatūrā.