Ābolu un plūmju biezenis
Nepieciešams:|
2 āboli
2 plūmes
Pirms biezeņa gatavošanas ābolus un plūmes kārtīgi nomazgā, nomizo un sagriež lielākos gabalos. Liek tvaicēties vai vārīties nelielā ūdens daudzumā. Gatavošanas laiks – vidēji 20 minūtes. Pēc tam visu sablenderē un pasniedz atdzesētu. Gatavojot šādu biezeni lielākiem bērniem, var pievienot kanēli un vaniļu.
Banānu un zemeņu biezenis
Nepieciešams:
1 banāns
50 g zemeņu
Nomazgā zemenes, nomazgā un nomizo banānu. Zemenes izberž caur sietu, lai pēc iespējas vairāk atbrīvotos no sēkliņām, arī banānu izberž caur sietu (vai arī sablenderē) un pievieno zemenēm. Gatavs pasniegšanai!
Melleņu biezenis
Nepieciešams:
250 g melleņu
2 tējk. ūdens
Mellenes nomazgā un liek sutināties. Pagatavošanas laiks – vidēji 15 minūtes. Mellenes sablenderē, pēc nepieciešamības pievieno ūdeni.
Melleņu, banānu un avokado biezenis
Nepieciešams:
1/2 avokado
1 banāns
50–70 g melleņu
Nomazgā mellenes, avokado un banānu. Banānu un avokado nomizo un tad visas sastāvdaļas sablenderē.
Receptes pagatavoja pavārs un “Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis
Foto: Artūrs Martinovs