Vienas pannas brokastis – pupiņas ar olu
Nepieciešams:
2 ēdamk. olīveļļas
1/2 burkāna
170 ml tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem
1 iepakojums pupiņu “I Love Eco”
1 ēdamk. maskarpones siera
2 olas
1 sauja kapātu zaļumu
Pagatavošana:
Sagriez burkānu mazos kubiņos un sautē olīveļļā 2 minūtes. Pievieno tomātu mērci un pupiņas. Uzliec vāku un sautē vēl 4 minūtes. Pievieno olas un zaļumus. Uzliec vāku un sutini 4 minūtes. Gatavs pasniegšanai.
Jogurts ar ātro ievārījumu un kraukšķiem
Nepieciešams:
Ievārījumam:
100 g saldētu ķiršu
1 ēdamk. cukura
1 ēdamk. auksta ūdens
1 tējk. kartupeļu cietes
Brokastīm:
400 g jogurta “I Love Eco” bez piedevām
2 saujas brokastu kraukšķu pēc izvēles
2 saujas svaigu ogu pēc izvēles
Pagatavošana:
Ogas liec katlā ar cukuru. Tikko tās sāk vārīties, sajauc aukstu ūdeni ar cieti un pievieno ogām. Pavāri 1 minūti, un ātrais ievārījums gatavs. Liec trauciņos jogurtu, pievieno ievārījumu, siltu vai padzesētu, kraukšķi un pilnīgākai garšai – svaigas ogas.
Olu kultenis ar zirnīšiem, pasniegts ar svaigiem salātiem
Nepieciešams:
3 olas
50 ml piena
Sāls pēc garšas
40 g sviesta
2 saujas atkausētu zaļo zirnīšu
Salātiem:
2 saujas romiešu salātu lapu
2 redīsi
1/4 gurķa
2 ēdamk. “extra virgin” olīveļļas
1/2 citrona sula
Pagatavošana:
Sakul pienu ar olām un sāli. Uz pannas izkausē sviestu un pievieno olas. Maisi, līdz tās gatavas un masa atgādina graudaino biezpienu. Pievieno zirnīšus. Pasniedz ar sagrieztiem salātiem, kas pārlieti ar olīveļļu un citrona sulu.
Trīs sieru grilmaize ar zirnīšiem
Nepieciešams:
4 šķēles maizes (tostermaize vai cita pēc paša izvēles)
4 tējk. tomātu mērces
4 šķēles Holandes vai Krievijas siera
60 g mocarellas siera
2 ēdamk. rīvēta cietā siera
2 ēdamk. zaļo zirnīšu
Pagatavošana:
Maizes šķēles no vienas puses apsmērē ar tomātu mērci, pa virsu liec Holandes vai Krievijas siera šķēles, tad mocarellas siera šķēles. Sajauc rīvēto sieru ar zirnīšiem un liec uz divām maizes pusītēm. Saliec abas puses kopā un liec uz grila vai sendviču pannas, cep līdz gatavībai. Ja tādas nav, vari tās cept cepeškrāsnī.
Kokospiena un kukurūzas putra ar svaigu laima sulu
Nepieciešams:
400 ml kokospiena “I Love Eco”
50 g kukurūzas putraimu
1/2 laima sula
2 ēdamk. ievārījuma pēc izvēles
Pagatavošana:
Uzvāri kokospienu un lēnām pievieno kukurūzas putraimus, vāri maisot, līdz tā sabiezē. Pievieno laima sulu un pasniedz ar savu iecienītāko ievārījumu.
Mango un apelsīna smūtijzupa ar kukurūzas pārslām
Nepieciešams:
300 g saldētu mango
3 apelsīni (sulai)
2 saujas kukurūzas pārslu
2 saujas riekstu pēc izvēles
1 sauja svaigu piparmētras lapu
Pagatavošana:
Blendera krūzē lej svaigu apelsīnu sulu, pievieno mango gabaliņus. Visu samal biezā smūtijā un lej traukos. Pievieno riekstus un kukurūzas pārslas.
Zemenes ar auzu pienu un čia sēklām
Nepieciešams:
100 g zemeņu
300 ml auzu piena
2 ēdamk. pilngraudu auzu pārslu
2 tējk. čia sēklu
1 tējk. medus
1 sauja svaigu piparmētras lapu
Pagatavošana:
Sajauc auzu pienu ar medu, čia sēklām, ļauj 5 minūtes sēklām piebriest. Kad tas darīts, pievieno auzu pārslas, zemenes un piparmētru.
Otrās dienas pastas salāti
Nepieciešams:
2 saujas novārītas pastas
60 g tunča
8 ķiršu tomātiņi
2 saujas zaļo zirnīšu
2 saujas zaļumu pēc izvēles
6 zaļās olīvas
2 ēdamk. olīveļļas
1/2 laima sula
Pagatavošana:
Saliec visas sastāvdaļas traukā un sajauc pastas salātos.
Foto: Normunds Baranovskis