Cepam picu mājās! No mīklas līdz gatavai picai

Uzturs • 02. Novembris, 2023
“Mums pica ļoti garšo! Visgaršīgāk ir tad, ja to gatavo mājās, tai skaitā, picas mīklu. Patiesībā uztaisīt mīklu nav grūti, tikai jāņem vērā daži knifiņi,” saka “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa. Viņa kopā ar brāli Klāvu un māsu Sāru parāda gan to, kā uztaisīt rauga mīklu picai, gan savu iecienītāko picu pildījumus – desu picu un picu “Margarita”.

Knifiņi rauga mīklas gatavošanai un picas cepšanai

  • Vasaras periodā picas mīklu var raudzēt, atstājot to istabas temperatūrā, savukārt, aukstajā sezonā – cepeškrāsnī.
  • Lai rauga mīklu raudzētu cepeškrāsnī, tai jāuzliek viszemākā temperatūra (30 grādi) un jāieslēdz režīms, kurā darbojas ventilators.
  • Kad vienreiz mīkla uzraudzēta, to vajadzētu pārmīcīt un sadalīt tāda lieluma bumbiņās, kāds nepieciešams, lai izveidotu vienu picas pamatni. Mīklu jāliek raudzēties vēlreiz.
  • Mīklas bumbiņas var atstāt arī ledusskapī – līdz pat divām dienām.
  • Picu vislabāk cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz karsta picas akmens vai čuguna pannas.
  • Ja picu cep krāsns vidusdaļā, tad jāslēdz režīms, kas karsē no augšas un no apakšas.

Rauga mīkla picas pamatnei

Sastāvdaļas:

  • 7 g sausā rauga
  • 300 ml silta ūdens
  • 500 g miltu
  • 1 tējk. sāls
  • 1,5 tējk. cukura

Pagatavošana:

  1. Siltam ūdenim pievieno raugu, sāli un cukuru; atstāj uz piecām minūtēm.
  2. Ūdenim pievieno miltus, mīklu rūpīgi samīca un liek raudzēties – cepeškrāsnī 30 grādu temperatūrā uz aptuveni 40 minūtēm (kamēr mīkla uzrūgusi).

  1. Lieliski, ja vienreiz uzrūgušo mīklu samīca, sadala vairākās daļās un liek raudzēties atkārtoti.

Pica “Margarita”

Izveido picas pamatni. Uz pamatnes, kas pārsmērēta ar tomātu mērci, virsū liek saplucinātu mocarellas sieru, pārkaisa ar svaigu vai kaltētu baziliku.

Cep cepeškrāsnī 230 grādu temperatūrā – tādā režīmā, kas karsē gan no augšas, gan no apakšas. Cep aptuveni 5 minūtes – līdz pica gatava.

Desu pica

Izveido picas pamatni – vislabāk veidot ar rokām, nevis rullēt!

Pamatni pārziež ar tomātu mērci, uzber virsū rīvētu sieru. Uz siera kārto ripiņās sagrieztu salami desu. Var uzpilināt nedaudz eļļas.

Cep cepeškrāsnī 230 grādu temperatūrā – tādā režīmā, kas karsē gan no augšas, gan no apakšas. Cep aptuveni 5 minūtes – līdz pica gatava.


Populārākie raksti