Normunds Baranovskis

Četras mazo sportistu receptes. Fotopadoms

Uzturs • 02. Jūnijs, 2021
Mācību gads ir noslēdzies, kas nozīmē – bērniem ir iespējamas nemitīgas aktivitātes dabā. Ko uzturvielām bagātu pagatavot bērniem, kuri ikdienā gandrīz visu laiku ir kustībā?
 

Nūdeles ar biešu pesto

Porcijas: 4

Gatavošana: 25 minūtes

Sastāvdaļas:

Pesto:

250 g tvaicētu biešu

Ķiploks

Šķipsna sāls

3 filejas saulē kaltētu tomātu (eļļā)

50 ml olīveļļas

½ ēdamk. balzamiko

300 g pilngraudu pastas

Sauja sasmalcinātu mandeļu

Sadrupināts siers (kazas siers, feta vai parmezāns)

Pagatavošana:

Blenderī samaļ pesto sastāvdaļas. Pesto liek uz pannas un klāt pievieno uzvārītu pastu, izmaisa. Pesto izmērcēto pastu pasniedz traukā ar drupinātām mandelēm un drupinātu sieru.

Zaļie plācenīši

Porcijas: 2

Gatavošana: 25 minūtes

Sastāvdaļas:

8 vidēji lieli kartupeļi

2 saujas saldētu zaļo zirnīšu (atlaidinātu)

2 olas

Sāls pēc garšas

2 ēdamk. miltu

2 piparmētras kātiņi

Pagatavošana:

Nomizo un sarīvē kartupeļus. Tos pārber ar sāli, lai atsulojas, tad šķidrumu nolej (kartupeļu cieti pēc iespējas atstāj bļodā). Pievieno olas, zaļos zirnīšus, miltus un piparmētras lapiņas, visu izmaisa un veido nelielas plāceņu formas. Cep pannā no abām pusēm.

Ramen zupas latviskā versija

Porcijas: 2

Gatavošana: 20 minūtes

Sastāvdaļas:

200 g maltās gaļas

Gaļas garšvielas

Zaļumi

1 l dārzeņu vai gaļas buljona

150 g olu nūdeļu

3 burkāni

2–3 saujas zirnīšu

Dažādi dārzeņi pēc patikas (vismaz divu veidu)

Pagatavošana:

Malto gaļu sajauc ar garšvielām un zaļumiem un izveido bumbiņas, tās liek vārīties buljonā aptuveni 5 minūtes. Tad katlā pievieno dārzeņus un vāra, līdz tie gandrīz mīksti, un beidzamās pievieno nūdeles.

Kuskuss ar vistu krēmīgā mērcē

Porcijas: 2

Gatavošana: 15 minūtes

Sastāvdaļas:

100 g pilngraudu kuskusa

200 g vistas filejas

2 ēdamk. kukurūzas cietes

Zaļumi

Mērcei:

3 ēdamk. tomātu mērces

1 ēdamk. ābolu etiķa

1 ēdamk. gaišās sojas mērces

Tējkarote medus

1 ēdamk. vorčestras mērces

Pagatavošana:

Kuskusu vāra ūdenī, kas nesniedzas tam pāri. Kad ūdens izvārās, pievieno vēl nedaudz. Turpina vārīt, pievienojot ūdeni, līdz kuskuss uzbriedis. Vistas fileju sagriež nelielos gabalos un apviļā kukurūzas cietē. Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Vistas fileju apcep pannā, līdz tā gatava, tad pievieno mērci un 5 minūtes sautē. Kuskusā iemaisa zaļumus un pievieno vistu ar mērci.

Lai labi garšo!

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv


Populārākie raksti