Nūdeles ar biešu pesto
Porcijas: 4
Gatavošana: 25 minūtes
Sastāvdaļas:
Pesto:
250 g tvaicētu biešu
Ķiploks
Šķipsna sāls
3 filejas saulē kaltētu tomātu (eļļā)
50 ml olīveļļas
½ ēdamk. balzamiko
300 g pilngraudu pastas
Sauja sasmalcinātu mandeļu
Sadrupināts siers (kazas siers, feta vai parmezāns)
Pagatavošana:
Blenderī samaļ pesto sastāvdaļas. Pesto liek uz pannas un klāt pievieno uzvārītu pastu, izmaisa. Pesto izmērcēto pastu pasniedz traukā ar drupinātām mandelēm un drupinātu sieru.
Zaļie plācenīši
Porcijas: 2
Gatavošana: 25 minūtes
Sastāvdaļas:
8 vidēji lieli kartupeļi
2 saujas saldētu zaļo zirnīšu (atlaidinātu)
2 olas
Sāls pēc garšas
2 ēdamk. miltu
2 piparmētras kātiņi
Pagatavošana:
Nomizo un sarīvē kartupeļus. Tos pārber ar sāli, lai atsulojas, tad šķidrumu nolej (kartupeļu cieti pēc iespējas atstāj bļodā). Pievieno olas, zaļos zirnīšus, miltus un piparmētras lapiņas, visu izmaisa un veido nelielas plāceņu formas. Cep pannā no abām pusēm.
Ramen zupas latviskā versija
Porcijas: 2
Gatavošana: 20 minūtes
Sastāvdaļas:
200 g maltās gaļas
Gaļas garšvielas
Zaļumi
1 l dārzeņu vai gaļas buljona
150 g olu nūdeļu
3 burkāni
2–3 saujas zirnīšu
Dažādi dārzeņi pēc patikas (vismaz divu veidu)
Pagatavošana:
Malto gaļu sajauc ar garšvielām un zaļumiem un izveido bumbiņas, tās liek vārīties buljonā aptuveni 5 minūtes. Tad katlā pievieno dārzeņus un vāra, līdz tie gandrīz mīksti, un beidzamās pievieno nūdeles.
Kuskuss ar vistu krēmīgā mērcē
Porcijas: 2
Gatavošana: 15 minūtes
Sastāvdaļas:
100 g pilngraudu kuskusa
200 g vistas filejas
2 ēdamk. kukurūzas cietes
Zaļumi
Mērcei:
3 ēdamk. tomātu mērces
1 ēdamk. ābolu etiķa
1 ēdamk. gaišās sojas mērces
Tējkarote medus
1 ēdamk. vorčestras mērces
Pagatavošana:
Kuskusu vāra ūdenī, kas nesniedzas tam pāri. Kad ūdens izvārās, pievieno vēl nedaudz. Turpina vārīt, pievienojot ūdeni, līdz kuskuss uzbriedis. Vistas fileju sagriež nelielos gabalos un apviļā kukurūzas cietē. Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Vistas fileju apcep pannā, līdz tā gatava, tad pievieno mērci un 5 minūtes sautē. Kuskusā iemaisa zaļumus un pievieno vistu ar mērci.
Lai labi garšo!
Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv