Grilēti augļi un dārzeņi iegūst citādu garšu - karstumā karamelizējas augļos esošais cukurs un uguns piešķir savu - īpašo - aromātu un noskaņu. Kurus augļus vai ogas labāk grilēt - tas ir gaumes jautājums, ko var pārbaudīt eksperimentējot! Ja vien ierosināsi, arī bērni priecāsies iesaistīties šajos gardajos kulinārajos eksperimentos.
Augļu grilēšanas padomi:
*Grilēšanai izvēlies jebkurus cietos augļus vai ogas. Grilēt iespējams arī stingrākas zemenes, melones un arbūzu, piemēram, uz iesmiņa uzver zemeni un zefīru (“maršmello”);
*Grilējamos augļus griez lielākos gabalos. Kārto uz karstām restēm vai dubultajām restēm. Augļu grilēšana nav ilgs process! Kolīdz augļi “noķer” grila dūmu un tonējumu, gardumi ir gatavi;
*Grilētus augļus vari baudīt kopā ar saldējumu, gatavot grilēto augļu salātus, ko pasniegt ar jogurta mērci. Īpaši saldos augļus, piemēram, ananāsu un melones, var apslacīt ar citrona sulu. Dažādu augļu gabaliņus vari savērt un grilēt arī uz iesmiņa.
RECEPTES
Grilēti persiki
Gatavošanas laiks: 15 min
Sastāvdaļas: 4 porcijām
Persiki – 10 gab.
Medus Rimi – 1-2 ēdamk.
Citrons - 1 gab.
Saldējums Selection by Rimi – 1 pac.
Noskalo persikus un nožāvē.
Pārgriež tos uz pusi, izņem kauliņus.
Pārgrieztās pusītes iesmērē ar medu un pievieno rīvētu citrona mizu.
Grilē uz sakarsētām grila restēm.
Grilē no vienas puses, līdz gatavībai.
Pārlej persikiem svaigi spiestu citrona sulu.
Pasniedz ar gardo Selection by Rimi saldējumu.
Zefīra sendvičs
Gatavošanas laiks: 15 min
Sastāvdaļas 4 porcijām
Zefīrs – 8 gab.
Bumbieris – 1 gab.
Ābols – 1 gab.
Ananass – 1/6 gab.
Laims – 1 gab. (sula)
Mērcei:
Dažādas ogas – 100 g
Medus vai kļavu sīrups – 1 tējk.
Svaigas piparmētru lapas – 10 gab.
Pagatavošana
Noskalo bumbieri un ābolu, sagriež ripiņās. Izgriež serdes. Ananasu sagriež tikpat lielās šķēlēs kā ābolu un bumbieri. Ananasa cieto serdi izgriež, bet nemet laukā – to varēs pievienot, piemēram, gatavojot svaigi spiestu sulu kokteili. Visām augļu šķēlēm pārlej laima sulu, lai tās viegli iemarinējas. Augļus grilē uz restēm, nedaudz padzisušām oglēm. Cep no abām pusēm, līdz tās sāk patīkami smaržot un kļūst mīkstas. Pagatavo mērci. Blendera krūzē liek visas sastāvdaļas, pievieno arī atlikušo laima sulas marinādi un samaļ. No abām pusēm zeltaini brūnas apgrilē zefīra pusītes. Nepiededzini, zefīri būs gatavi mazāk nekā minūtes laikā. Sendvičus liek kārtās. Mērci var pievienot uzreiz vai pasniegt atsevišķi.
Ieteikums!
Ja sendvičus gatavo vairākās kārtās, izmantojot vairāk augļu, saspraud tos, piemēram, ar salmu stiebriem, lai tie labāk turētos kopā.