Plūmju-kazeņu ievārījums
Gatavošanas laiks: 20 minūtes
Apelsīna miziņa
Viena apelsīna sula
50 ml ūdens
3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
250 g kazeņu
250 g plūmes bez kauliņiem
3 ēdamk. čia sēklu
Pagatavošana:
Sarīvē apelsīna miziņu un izspiež apelsīna sulu. Katlā pievieno ūdeni un kļavu sīrupu. Tajā liek kazenes un no kauliņiem attīrītas plūmes. Ievārījumu vāra 5-10 minūtes, beigās pievienojot čia sēklas. Ievārījumu lej burciņā un izlieto aptuveni mēneša laikā.
‘’Šis ievārījums īpaši garšos tiem, kuriem patīk ievārījumi ar ogu sēkliņām, jo papildus pievienotas čia sēklas,’’ iesaka Rimi Bērniem gardēdis Normunds Baranovskis.
Upeņu džems
Gatavošanas laiks: 10 minūtes
500 g upeņu
150 g kļavu sīrupa
Glāze ūdens
5 g Agar Agar pulvera
Pagatavošana:
Sablendē upenes ar kļavu sīrupu un pievieno glāzi ūdens. Iegūto masu izberž caur sietiņu, pievieno Agar Agar pulveri un vāra aptuveni 2 minūtes.
‘’Agar Agar pulveris būs lieliska augu valsts alternatīva želatīnam, kas padarīs ievārījumu želejīgāku,’’ teic Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis.