Normunds Baranovskis

Divas gardas sēņu receptes. Piestāvēs rudens sezonai!

Uzturs • 23. Septembris, 2021
Ir pienācis rudens, kas nozīmē, ka jāsteidz pagatavot gardākās sēņu receptes! Šoreiz “Rimi Bērniem” garšas eksperti Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi gatavos “Rimi Bērniem” šefpavāra Normunda Baranovska ieteiktās sēņu receptes. Iedvesmojies!
 

“Sēņu pīrāga receptē tiek pievienoti arī frī kartupeļi, kas ir labs veids, kā aicināt bērnu pagaršot jauno ēdienu,” stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis.

Sēņu kēksiņu gatavošana aizņems mazāk laika, un formas dēļ tie patiks ne vien pieaugušajiem, bet arī bērniem.

Sēņu kēksiņi

Porcijas: 6 kēksiņi.

Pagatavošana: 30 minūtes.

Sastāvdaļas:

  • 90 g sviesta
  • 2 ēdamk. cietā siera
  • 10 ēdamk. miltu
  • 2 ēdamk. ūdens
  • 2 olas
  • Dažādas sēnes pēc vēlmes
  • Kausētais siers (tējk. uz vienu kēksiņu)
  • Sauja pētersīļu
  • Sāls pēc garšas
  • Krievijas siers

Gatavošana:

Bļodā liek mīkstu sviestu, cieto sieru, miltus, ūdeni un olas. Izmīca mīklas masu un sadala mazākos gabalos.

Katru mīklas pikuci izstaipa plakanā apļa formā un izkārto cepamajā kēksiņu veidnē.

Sagriež un apcep dažādu veidu sēnes, tad tām pievieno sagrieztus pētersīļus, sāli pēc garšas.

Kēksiņu apakšā liek tējkaroti kausētā siera un pa virsu kārto sēņu pildījumu. Pa virsu uzber nedaudz Krievijas siera.

Izmīca atlikušo mīklu un izspiež apļa veida formu.

Kēksiņu apmales apsmērē ar sakultu olu un virsū liek “vāciņus”. Tiem iegriež nelielu krustiņu.

Cep 20 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī.

Sēņu pīrāgs

Porcijas: 8 cilvēkiem.

Pagatavošana: 50 minūtes.

Sastāvdaļas:

Filo mīkla

  • 1 burkāns (vārīts)
  • Dažādas sēnes pēc vēlmes
  • 2 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 40 g cietā siera
  • Sauja bazilika
  • Frī kartupeļi (cepti)
  • Olīveļļa

Gatavošana:

Cepeškrāsnī uzcep frī kartupeļus.

Pīrāga veidni ieeļļo. Tajā kārto plāno filo mīklu, kuru nedaudz pārlej ar eļļu, tad liek frī kartupeļus, burkānus un sēnes, starp kārtām liekot arī filo mīklu, kuru apšļaksta ar eļļu.

Kad pīrāgs sakārtots, bļodā iesit olas, pievieno saldo krējumu, cieto sieru un baziliku.

Mērci pārlej pīrāgam, augšpusē aizloka mīklu un vēlreiz pārlej nedaudz eļļas.

Pīrāga kārtojumu cep 30 minūtes.

Svarīgi tam ļaut padzist pirms pasniegšanas.


Populārākie raksti