Izpēti šo ēdienu receptes! Lieliski, ja regulāri papildini krājumus ar ilgi uzglabājamajiem produktiem, jo tad situācijā, kad piesakās negaidīti viesi, vienmēr varēsi pagatavot ko gardu, piemēram, vafeles.
Pildīta bagete ar siera krēmu
Sastāvdaļas: 2-4 personām
Gatavošanas laiks: 15 min
Bagete - 1 gab
Krēmsiers - 180 g
Olas L Rimi - 1 gab
Šķiņķis vai bekons – 4 šķēles
Saulē kaltēti tomāti - 4 filejas
Ķiploks 1-2 daivas
Izgreb bagetes mīkstumu, izgriežot virsējā garozā garu caurumu. Sajauc sieru ar olu, pievieno sagrieztu šķiņķi un kaltētus tomātus. Masu pilda bagetē un cep 10 minūtes 180 grādos. “Izgrebto maizi noteikti nemet ārā! Sagriez to kubiņos un apslaki ar eļļu un sasmalcinātu ķiploku. Liec blakus bagetei un cep kopā, lai izveidojas grauzdiņi - noderēs salātiem!” iesaka pavārs.
Salāti “Improvizācija”
Sastāvdaļas: 4 personām
Gatavošanas laiks: 5-10 min
Lai pagatavotu gardus salātus, nav nepieciešama īpaša recepte! “Ideāli salāti sastāv no 4-5 sastāvdaļām plus mērces. Iespējams, dienā, kad ciemos piesakās ciemiņi, visi šie produkti tev mājās jau ir,” stāsta Normunds Baranovskis, norādot, ka salātu trauku var sadalīt piecās daļās.
Salātu lapas (rukola, spināti, kale salāti, ledussalāti vai citi) - 2/5 daļas trauka
Divu veidu dārzeņi (tomāts, gurķis, paprika, avokado vai cits) 1/5 daļa trauka
Pākšaugi un graudaugi (zirņi, pupiņas, lēcas, diedzēti graudi, ķiploka grauzdiņi u.c.)1/5 daļa
Olbaltumi un proteīni (siers, gaļa, olas, zivis, konservēts tuncis u.c.) 1/5 daļa
Šīs sastāvdaļas vienkārši pārlej ar savu iecienītāko mērci (piemēram, eļļa, šķipsna sāls, malti pipari, citrona sula) un sajauc kopā.
Vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām
Sastāvdaļas: 10 -12 vafelēm
Gatavošanas laiks: 15 -20 min
Biezo vafeļu maisījums 500 g(1 pac)
Sviests, kokosa, vīnogu kauliņu vai rapšu eļļa 170 ml
Silts ūdens vai piens 300 ml
Vārītais kondensētais piens 1 bundža
Dažādas ogas (saldētas vai svaigas) 500 g
“Daudzi ir pret dažādiem kūku vai pankūku maisījumiem, taču vafeļu maisījumu varu ieteikt, jo tās sastāv tikai no 5 sastāvdaļām: taukvielas (sviests, eļļa), piens vai ūdens, milti, cepamais pulveris un olas. Maisījumā tiek izmantoti pēdējie trīs,” stāsta pavārs Normunds Baranovskis. Viņš iesaka šādu vafeļu maisījumu turēt mājās, gluži tāpat kā kondensēto pienu vai medu – tie labi sader ar vafelēm. Ja tiek ceptas vafeles, tad noteikti jāatceras par saldētajām ogām, ja tādas no vasaras saglabātas saldētavā!
Labu apetīti!