“Rimi Bērniem” bērnu lietu eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi izmēģina trīs šefpavāra Normunda Baranovska receptes, kurās pamata sastāvdaļa ir kartupelis. Izmēģini arī tu – varbūt kādu no šīm receptēm iekļausi savu biežāk gatavoto ēdienu sarakstā.
Kartupeļu sacepums
Sastāvdaļas:
- 500 g novārītu kartupeļu
- 200 g brūno šampinjonu
- 300 g kabaču
- 2 vistas olas
- 400 ml saldā krējuma
- Sāls pēc garšas
- 1-2 ēdamk. garšvielu maisījuma
- 500 g siera “Tilzīte”
Gatavošana:
- Sagriež kartupeļus, cukini un sēnes un liek cepampannā.
- Sajauc olas ar krējumu, sāli un garšvielām.
- Pārlej sacepumam. Pārrīvē sieru.
- Liek cepties 190 grādos 25 - 30 minūtes.
Siera kartupeļu pusītes airfryer
Sastāvdaļas:
- 300 g mazo kartupeļu
- 2 ēdamk. eļļas
- 2 daivas ķiploka
- Sāls pēc garšas
- 70 g rīvēta cietā siera
- 1 sauja zaļumu
Gatavošana:
- Pārgriež kartupeļus uz pusēm, apslaka ar eļļu, pievieno sāli, ķiploku.
- Cep airfryer 14 minūtes 200 grādos.
- Pieber sieru, zaļumus.
- Cep vēl 3 minūtes.
Kartupeļu un putraimu putra
Sastāvdaļas:
- 100 g kartupeļu
- 50 g miežu putraimu
- 50 g kūpināta bekona
- 500 + ml vistas buljona
- 100 + ml piena
- Sāls un sviests pēc nepieciešamības
Gatavošana:
- Sagriež kubiņos bekonu un kartupeļus.
- Bekonu apcep sviestā, pievieno kartupeļus, sautē.
- Pieber putraimus un lej buljonu. Vāra līdz kartupeļi mīksti, ja nepieciešams pievieno vēl buljonu vai ūdeni.
- Pielej pienu, lai putra kļūst krēmīgāka. Nedaudz pavāra, pievieno sviestu un sāli.
Šefpavāra ieteikums:
Ja vārāt maltītei kartupeļus, iesaku uzvārīt mazliet vairāk, nekā paredzēts vienai ēdienreizei. Kartupelis ir lielisks ar to, ka nākamajā dienā no tiem var pagatavot dažādus ēdienus – salātus, sacepumus vai kaut vai vienkārši tos uzcept uz pannas.