Ēdam ogas pilnām mutēm! 3 vasarīgas receptes (var noderēt arī brokastīm!)
“Mums visiem trim ļoti garšo ogas – tās parasti ēdam svaigas vai liekam smūtijos. Mamma ar ogām bagātīgi dekorē kūkas un gatavo ievārījumus ziemai. Taču ir daudz recepšu, kā vēl apēst ogas, tāpēc piedāvājam trīs ļoti vienkāršas receptes, kas var noderēt brokastīm vai, kad sakārojas ko gardu,” stāsta Lība Smildziņa.
Pildītie cepumu riekstiņi
Sastāvdaļas:
- 10 cepumu “Riekstiņi” pusītes
- 80 g krēmsiera
- 70 g jogurta bez garšas
- 1 ēdamk.pūdercukura
- 100 g ogas pasniegšanai
- Medus garšai
Gatavošana:
- Sajauc jogurtu ar krēmsieru, pūdercukuru.
- Krēma masu pilda “riekstiņu” pusītēs, pievieno ogas. Pārlej ar medu.
Ogu maizes pudiņš
Sastāvdaļas:
- 8 šķēles tostermaizes
- 8 tējk. meža ogu ievārījuma “Rimi”
- 600 g dažādu ogu
- 4 ēdamk. cukura
- 50 ml ūdens
Gatavošana:
- Tostermaizēm nogriež garozas un vienu pusi apsmērē ar ievārījumu.
- Uzvāra sīrupu no ūdens un cukura, pievieno ogas.
- Bļodā ieklāj pārtikas plēvi un kārto tostermaizes ar ievārījumu uz augšu.
- Pieber ogas un pārklāj ar atlikušajām maizēm. Pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī zem sloga uz nakti.
- Nākamajā rītā pudiņu izgāž uz šķīvja, rotā ar cukurotajām ogām. Var pasniegt arī ar putukrējumu.
Brokastu sendvičs ar ogām
Sastāvdaļas:
- 2 maizes šķēles
- 1 ola
- 50 ml piena
- 1 tējk. cukura
- Sviests vai eļļa apcepšanai
Ogu sīrupam:
- 3 ēdamk. cukura
- 3 ēdamk. ūdens
- 150 g ogu
Gatavošana:
- Sajauc olu ar pienu un cukuru.
- Iemērc maizes šķēles olas un piena maisījumā unno abām pusēm apcep sviestā uz karstas pannas.
- Katliņā uzvāra sīrupu, nedaudz tajā apvāra ogas.
- Uz vienas maizes puses liek karstās ogas, pa virsu otru maizes šķēli.
- Ogu sendviču izkarsē. Liek uz šķīvja, pārlej ar sīrupu un ogām, pasniedz siltu.