Idejas receptēm, kā ģimenei apēst kabaču kalnus
Pasta ar vistu un kabačiem
Nepieciešams:
200 g vistas filejas
eļļa apcepšanai
1 neliels kabacis
6 gab. ķirštomātu
1/2 citrona sulas
sāls pēc garšas
250 ml saldā krējuma
250 g novārītas pastas
rīvēts cietais siers pasniegšanai
Gatavošana:
Vistu un kabaci sagriež nelielos kubos, tomātiņus – uz pusi. Pannā apcep kabačus, tad – vistas fileju. Pievieno sāli, tomātiņus un citrona sulu. Pielej saldo krējumu. Novāra, līdz mērce sāk biezēt. Pieliek novārītu pastu un savāra.
Pasniedzot pārkaisa ar sieru.
Kabaču sacepums
Nepieciešams:
1 neliels kabacis
1 liels cukini
2 ēdamk. balzamiko etiķa
1 ēdamk. gaišās sojas mērces
1/2 tējk. sāls
1 ēdamk. rīvēta cietā siera
1 burc. tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem
60 g kazas siera
Gatavošana:
Cukini un kabačus sagriež vienāda lieluma strēmelēs, aplej ar balzamiko un sojas mērci. Pieber sāli un rīvētu sieru. Visu viegli apmaisa.
Cepamtraukā ielej mērci. Pa virsu kārto kabačus un cukini, liekot citu citam blakus. Pārkaisa ar kazas sieru un cep cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes.
Kabaču, tomātu un pupiņu sautējums
Nepieciešams:
1 neliels kabacis
1 sarkanā paprika
1 sarkanais sīpols
3 daivas ķiploka
eļļa apcepšanai
500 ml tomātu pastas “Rimi”
1/2 tējk. garšvielu maisījuma ar sāli
1 ēdamk. cukura
400 g konservēto pupiņu
300 g pagatavota kuskusa pasniegšanai
Gatavošana:
Kabaci un citus dārzeņus sagriež nelielos gabalos. Uz pannas eļļā cep sīpolus, ķiplokus un papriku. Pievieno kabaci un sautē dažas minūtes. Pielej tomātu biezeni, pievieno garšvielas un cukuru.
Pannai uzliek vāku un sautē 3 minūtes, pieber konservētās pupiņas un pasautē, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz ar kuskusu.