Normunds Baranovskis

Kā skolēnam izmantot blenderi maltītes pagatavošanai. 3 receptes

Uzturs • 11. Oktobris, 2022
Pastāv daudz un dažādas ierīces, kas radītas ēdiena gatavošanas procesa atvieglošanai. Ir vērts iemācīt tās lietot arī saviem skolas vecuma bērniem! “Rimi bērniem” eksperti Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi dalās 3 ēdienu receptēs, ko būtu lietderīgi apgūt arī citiem skolēniem.

Sāras brokastu smūtijs

Izmantojam blendera krūzi

Nepieciešams:

  • 2 banāni;
  • 3 saujas ogu;
  • 500 ml piena.

Gatavošana

Visu liek blendera krūzē un sablendē.

Lības humuss no baltajām pupiņām

Izmantojam virtuves kombainu

Nepieciešams:

  • 400 g balto pupiņu (novārītas);
  • 2 ēdamk. zemesriekstu sviesta;
  • 80–110 ml neitrālas garšas eļļas;
  • 2 daivas ķiploka;
  • ½–1 laima sula;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana

Visas sastāvdaļas samaļ virtuves kombainā. Pasniedzot dekorē ar dažādām garšvielām un garšaugu eļļu.

Klāva sakņu krēmzupa

Izmantojam rokas blenderi

Nepieciešams:

  • 2 ēdamk. sviesta;
  • 1 sīpols;
  • 3 daivas ķiploka;
  • 1 burkāns;
  • 2 selerijas kāti;
  • 500 g ķirbja;
  • 1 l vistas buljona;
  • 200 ml saldā krējuma.

Gatavošana

Katlā izkausē sviestu un sāk apcept saknes, sagrieztas mazākos gabalos. Sāk ar sīpolu, burkānu, seleriju un ķiploku. Pievieno ķirbi un buljonu. Novāra, līdz viss mīksts. Samaļ zupu ar rokas blenderi, pievieno saldo krējumu. Pasniedz ar bazilika pesto.


Populārākie raksti