PERSIKI
Satur kāliju, magniju, dzelzi, fosforu un mangānu, tajos ir arī C un B grupas vitamīni un karotīni. Persikos ir arī pektīnvielas un polisaharīdi, un persiki palīdz normalizēt glikozes un holesterīna līmeni asinīs, mazinot to uzsūkšanos gremošanas traktā.
VĪĢES
Dabiska konfekte, ko grilējot padarām vēl saldāku. Vīģēs ir fermenti un dabiskas antibakteriālas vielas, satur tādus mikroelementus kā kalcijs, dzelzs, magnijs, fosfors, kālijs.
ANANASS
Līdzīgi kā citi augļi, arī ananass satur gan C vitamīnu, gan beta karotīnu un šķiedrvielas, tāpēc grilēta ananasa iekļaušana ēdienkartē ne tikai ir veids, kā piešķirt ēdienam saldeni skābenu garšu, bet arī palīdz organismam uzņemt vitāli svarīgas uzturvielas.
NEKTARĪNI
Persika paveids, kas satur beta karotīnu, vitamīnus B, C un PP, kā arī tādas minerālvielas kā kālijs, kalcijs, dzelzs, fosfors un nātrijs. Satur pektīnvielas un šķiedrvielas, palīdz veicināt labvēlīgas mikrofloras attīstību gremošanas traktā.
AVOKADO
Ir pierasts iekļaut uzturā svaigus avokado, taču dažreiz tos mēdz arī grilēt. Grilējot avokado, jāpatur prātā, ka tas satur daudz mononepiesātināto taukskābju, tāpēc, ilgstoši termiski apstrādājot, taukskābes oksidēsies un avokado veselīgums krietni samazināsies.
ZEMENES
Neatņemama vasaras sabiedrotā, kas satur gan dzelzi un C vitamīnu, gan kalpo kā diurētiķis. Zemenes maltītei piešķir svaigu, saldenu garšu.
ARBŪZS
Bagāts ar kāliju un magniju, C vitamīnu un likopēnu, bet lielāko daļu no tā veido ūdens, tāpēc karstajās dienās tas palīdz veldzēt slāpes. Uz grila apcepti arbūzi labi sader ar asām un saldenām garšvielām.
APELSĪNI
Lai ēdienam piešķirtu svaigumu un vieglu saldenu skābenumu, var pievienot grilētus apelsīnus. Apelsīniem piemīt diurētiska jeb urīndzenoša iedarbība, tie mazina sirds-asinsvadu slimību attīstības risku, taču to pārmērīga lietošana stimulē pastiprinātu kuņģa sulas izdalīšanos un var provocēt sāpes kuņģī un refluksu.
PAPAIJA
Augļu grilēšana ir labs veids, kā dažādot ēdienkarti un piešķirt interesantāku garšu maltītei, taču jāpatur prātā, ka termiskās apstrādes laikā mazināsies termiski nestabilo vitamīnu koncentrācija. Papaija satur antioksidantus – zeaksantīnu, kas pasargā acis no ekrāna starojuma, un beta karotīnu, kā arī šķiedrvielas, tādējādi mazinās ogļhidrātu uzsūkšanās ātrumu.