Klāt rabarberu laiks: gatavojam rabarberu saldējumu un saldo zupu ar klimpām
“Arī mūsu laukos kuplo rabarberi – man ļoti patīk, kā tie izskatās. Mana mazā māsa rabarberus ēd ar brūno cukuru. Viņai šī kombinācija – salds kopā ar ko skābu – ļoti garšo,” teic “Rimi Bērniem” eksperte Lība Smildziņa.
Rabarberu saldējums
4–6 porcijas
Gatavošanas laiks: 5 minūtes (ja rabarberi ir jau sasaldēti)
Nepieciešams:
- 300 g rabarberu, iepriekš sasaldētu (saldē vismaz 3 stundas)
- 400 g saldēta mango
- 200 ml saldā krējuma
- 50 ml kļavu sīrupa
Gatavošana
Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, līdz izveidojas saldējums.
Rabarberu un zemeņu klimpu zupa
4 porcijas
Gatavošanas laiks: 15–20 minūtes
Nepieciešams:
Zupai
- 300 g rabarberu
- 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu
- 60 g (vai pēc garšas) cukura
- 400 ml ūdens
Klimpām
- 1 vistas ola
- 1–2 ēd. k. cukura
- 1 šķipsna sāls
- 3–4 ēd. k. kviešu miltu
- Ūdens pēc nepieciešamības
Gatavošana
Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni. Vāra aptuveni 6–10 minūtes, līdz viss savārījies.
Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.
Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.
Lai rabarberu garšu pārpilna vasara!
Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv