Ko darīt ar neapēstajām piparkūkām? Divas garšīgas idejas

Uzturs • 14. Janvāris, 2021
Kad Ziemassvētki pagājuši, izbaudīti dažādi gardumi, bet piparkūkas palikušas pāri, nez vai būs liela vēlēšanās tās ēst tāpat. Divas garšīgas idejas, ko iesākt ar pāri palikušajām piparkūkām, iesaka Rimi Bērniem eksperte Lība Smildziņa.

Trifeles
Pagatavošanas laiks: 8 stundas.
Daudzums: 20 konfektes.

Nepieciešams:
150–200 g piparkūku pulvera
200 g sviesta
200 g tumšās šokolādes
2 ēdamk. pūdercukura
200 ml saldā krējuma

Gatavošana:
Piparkūkas samaļ pulverī. Katlā liek kausēties sviestu, šokolādi un pūdercukuru. Kad viss izkusis, pievieno saldo krējumu. Izmaisa un šokolādes masu lej bļodā. To liek ledusskapī un atstāj pa nakti vai līdz brīdim, kad tā sastingst. No šokolādes masas virpina nelielas bumbiņas un apviļā piparkūku pulverī.

Tiramisu
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.
Daudzums: 6 personām.

Nepieciešams:
2 olu baltumi
2 olu dzeltenumi
500 g maskarpones
1 apelsīns (sula)
150 ml stipras kafijas
200 g dāmu pirkstiņu
200 g piparkūku pulvera
4 ēdamk. cukura + šķipsna sāls

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumiem pieber cukuru un sāli un saputo. Tad saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno maskarponi un sakuļ kopā. Pierīvē nedaudz apelsīna miziņu un piespiež apelsīna sulu. Rūpīgi iecilā sakultos olu baltumus. Dāmu pirkstiņus no vienas puses mērcē kafijā un kārto traukā kā pamatni. Tad smērē krēmu un pārkaisa samaltās piparkūkas. Liek nākamo kārtu. Tiramisu var ēst uzreiz vai arī ievietot ledusskapī mazliet “ievilkties”.


Populārākie raksti