Normunds Baranovskis

Ko pagatavot no saldētavas krājumiem?

Uzturs • 31. Maijs, 2018
Tuvojoties vasarai, parasti saldētavā vēl palikuši iepriekš savākto ogu krājumi. Kādus ātri pagatavojamus saldos ēdienus no tiem uzmeistarot, stāsta “Rimi Bērniem” garšas eksperts, pavārs Normunds Baranovskis.



Drumstalu pīrāgs

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Paredzēts 4 personām

Sastāvdaļas:
400 g dažādu ogu

Drumstalām:
150 g sviesta
250 g mandeļu miltu
150 g cukura

Kārto ogas cepamformā. Citā traukā sajauc sviestu, miltus un cukuru viendabīgā masā. Mīklu uz 10 minūtēm liek saldētavā. Tad to salauž, lai veidojas lielas drumstalas, ko klāt pāri ogām. Cep 180 grādu temperatūrā vidēji 15 minūtes.
Pasniedz ar saldējumu.

Ogu debesmana

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Paredzēts 4 personām

Sastāvdaļas:
700 ml ūdens
300 g ogu
100 g cukura
80 g mannas

Ogas ūdenī savāra. Ja pievienotas avenes, ogas izberž caur marli, lai atbrīvotos no kauliņiem. Vārot uz lēnas uguns, pieber mannu. Noņem no uguns un atdzesē līdz 30 grādu temperatūrai, tad ar mikseri puto 5–10 minūtes, lai debesmanna sanāk gaisīga. Pasniedz ar pienu.

Smūtijs un smūtija zupa

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes
Paredzēts 2 personām

Sastāvdaļas:
100 g jebkuru ogu
100 g banāna vai mango
Sauja piparmētru
200 ml piena

Visu sablendē, un smūtijs gatavs! Ja nepielej pienu, sablendētās ogas un banānu var pasniegt kā smūtija zupu. Tai var pievienot brokastu pārslas, riekstus.

Foto: Artūrs Martinovs


Populārākie raksti