Drumstalu pīrāgs
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Paredzēts 4 personām
Sastāvdaļas:
400 g dažādu ogu
Drumstalām:
150 g sviesta
250 g mandeļu miltu
150 g cukura
Kārto ogas cepamformā. Citā traukā sajauc sviestu, miltus un cukuru viendabīgā masā. Mīklu uz 10 minūtēm liek saldētavā. Tad to salauž, lai veidojas lielas drumstalas, ko klāt pāri ogām. Cep 180 grādu temperatūrā vidēji 15 minūtes.
Pasniedz ar saldējumu.
Ogu debesmana
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Paredzēts 4 personām
Sastāvdaļas:
700 ml ūdens
300 g ogu
100 g cukura
80 g mannas
Ogas ūdenī savāra. Ja pievienotas avenes, ogas izberž caur marli, lai atbrīvotos no kauliņiem. Vārot uz lēnas uguns, pieber mannu. Noņem no uguns un atdzesē līdz 30 grādu temperatūrai, tad ar mikseri puto 5–10 minūtes, lai debesmanna sanāk gaisīga. Pasniedz ar pienu.
Smūtijs un smūtija zupa
Pagatavošanas laiks: 5 minūtes
Paredzēts 2 personām
Sastāvdaļas:
100 g jebkuru ogu
100 g banāna vai mango
Sauja piparmētru
200 ml piena
Visu sablendē, un smūtijs gatavs! Ja nepielej pienu, sablendētās ogas un banānu var pasniegt kā smūtija zupu. Tai var pievienot brokastu pārslas, riekstus.
Foto: Artūrs Martinovs