Ieteikums, gatavojot un pasniedzot sulu kokteiļus, norādīto sastāvdaļu daudzumu variēt pēc saviem ieskatiem. Piemēram, lai dzēriens būtu saldāks, var pielikt vairāk un saldākus ābolus, bet mazāk cidoniju vai laima.
Vēl viens ieteikums – sulas lieliski garšos, ja tās pasniegs, pievienojot dažus gabaliņus ledus.
Ābols + selerija
Nepieciešams:
- 2 selerija kāti;
- 1 garais gurķis;
- 1 ābols;
- gabaliņš ingvera;
- 2 saujas spinātu.
Vai zināji? Selerija ir lielisks antioksidantu avots. Tā satur A, C un K vitamīnus, beta karotīnu un flavonoīdus, kā arī tādas minerālvielas kā kāliju un folātu.
Ķirbis + cidonija
Nepieciešams:
- 4 burkāni;
- 1 ābols;
- 3 šķēles ķirbja;
- 2 (vai pēc garšas) cidonijas.
Vai zināji? Cidonijās, ko mēdz dēvēt arī par ziemeļu citroniem, C vitamīna ir vairāk nekā citronos un ābolos!
Biete + bumbieris
Nepieciešams:
- 2 svaigas, mazas sarkanās bietītes;
- 3 burkāni;
- 2 bumbieri;
- 1 laims.
Vai zināji? Sarkano biešu sastāvā esošās minerālvielas palīdz stiprināt zobus un kaulus, veicina asinsspiediena stabilizēšanos un barības pārstrādi. Turklāt bietēs esošie vitamīni sekmē sarkano asinsķermenīšu veidošanos, stiprina imunitāti un nostiprina asinsvadu sieniņas.