Laiks baudīt plūmes!

Uzturs • 02. Septembris, 2022
Rudens nāk ar jaunu ēdienkarti, jo dārzos ienākušies dažnedažādi augļi un dārzeņi. Šobrīd laiks plūmēm! “Rimi bērniem” eksperti piedāvā pankūkas bagātināt ar svaigi gatavotu plūmju mērci.

“Man ļoti garšo svaigas plūmes! Un mamma ir stāstījusi, ka plūmes satur dažādus vitamīnus,” teic “Rimi bērniem” eksperte Lība Smildziņa. Jā, vērts zināt, ka plūmes satur arī minerālvielas un antioksidantus. Tajās lielā daudzumā ir C un K vitamīns, kā arī kālijs. Starp citu, uzturvērtība atkarībā no plūmju šķirnes būtiski nemainās.

Ko gatavot no plūmēm

Plūmes lieliski iederas kūkās, pīrāgos, saldēdienos, saldējuma un citos kokteiļos. Tāpat sanāk aromātisks ievārījums, kas aukstajā sezonā lieliski garšos kopā arī ar sieru un gaļas ēdieniem.

No plūmēm ir vērts gatavot kompotu ziemai (ja pieliksi klāt kabačus, tie rezultātā garšos kā ananasi!).

“Kad omīte mums ziemā iedod pašas gatavotu plūmju kompotu, mēs no tā taisām saldējuma kokteili – blenderī liekam plombīra saldējumu, kam pievienojam kompotu, pirms tam no plūmēm izņemot kauliņus,” savā iecienītajā receptē dalās Lība.

Krāsnī ceptas pankūkas ar plūmju mērci

Daudzums: 12 mazas vai 4 lielas pankūkas

Gatavošanas laiks: 40 min.

Nepieciešams:

Pankūkām:

4 olas

100 g cukura

1/2 tējk. sāls

240 ml pilnpiena

120 g miltu

2 ēdamk. sviesta

Plūmju mērcei:

10 plūmes

3 ēdamk. cukura

1 tējk. vaniļas cukura

1 ēdamk. citrona sulas vai sarkanvīna etiķa

100 ml ūdens

Gatavošana:

Blenderī samaļ olas, cukuru, sāli, pienu un miltus. Atstāj uz 15 minūtēm. Cepeškrāsnī liek karsēties trauciņus, kuros ceps pankūkas. Karsē 220 grādos vismaz 15 minūtes. Trauciņos ieliek piciņu sviesta un lej pankūku masu 1/3–1/2 trauciņa. Cep 15–20 minūtes.

Paralēli katlā liek vārīties plūmju mērci. Izņem kauliņus, pievieno visas sastāvdaļas un novāra.

Pasniedz pankūkas kopā ar mērci.

Izmēģini arī šīs receptes!

Plūmju pīrāgs

Plūmju drumstalu maize

Liellopa gaļas rullīši ar plūmēm


Populārākie raksti