Sviesta pupiņas ar zaļumiem un sēnēm
Porciju skaits: 2 personām.
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.
Nepieciešams:
400 g sviesta pupiņu (konservētu)
1 citrons
1 daiva ķiploka
2 ēdamk. olīveļļas
3 kāti kale kāpostu
3 saujas spinātu
Sāls (pēc garšas)
3 saujas gaileņu
Parmezāna tipa siers (pēc garšas)
Pagatavošana:
Sviesta pupiņas ber uz pannas un pielej 2 ēdamkarotes konservējuma sulas. Pievieno 1 tējkaroti citrona sulas un piespied ķiploku. Sildi un ar dakšu sastampā.
Citā pannā karsē eļļu un cep gailenes. Kad tās viegli apcepušās, pievieno spinātus un kale lapas. Apcep un pasniedz. Pēc garšas pievieno sāli un pārrīvē cieto sieru.
Auzu un čia putra
Porciju skaits: 2 personām.
Gatavošanas laiks: 12 minūtes.
Nepieciešams:
3 ēdamk. auzu pārslu
1 tējk. čia sēklu
1/2 glāzes ūdens
1/3 tējk. sāls
1/2–1 glāze piena
1 svaiga vīģe
5 žāvētas plūmes
1/3 glāzes ūdens
1 ēdamk. kļavu sīrupa
1 ēdamk. citrona sulas
Pagatavošana:
Auzu pārslas, čia sēklas un sāli aplej ar ūdeni un karsē 2–3 minūtes. Pievieno pienu un turpini karsēt, līdz sāk vārīties un putra kļūst krēmīga. Citā traukā liec 4 daļās sagrieztu vīģi kopā ar plūmēm un kļavu sīrupa ūdeni ar citronu un lēnām sildi, līdz ūdens iztvaiko. Vīģes kļūs karamelizētas, bet plūmes būs sasūkušas mitrumu.
Pasniedz putru ar plūmēm un vīģēm.
Kūpinātas vistas salātu brokastu maizes
Porciju skaits: 2 personām.
Gatavošanas laiks: 10 minūtes.
Nepieciešams:
4 šķēles maizes
200 g kūpinātas vistas gaļas
2 filejas saulē kaltētu tomātu
1 sauja spinātu
1 ēdamk. majonēzes
1/2 tējk. pilngraudu sinepju
1 ēdamk. kaperu ziedu
1/2 tējk. citrona sulas
Pagatavošana:
Sagriez vistas gaļu vēlamos lielumos, pievieno smalkāk grieztus kaltētos tomātus, kā arī sagrieztus spinātus. Visam pievieno majonēzi, sinepes, kaperus un citrona sulu. Masu liec starp nedaudz apgrauzdētām maizītēm.
Maigi saspied maizītes kopā, lai pildījums sakļautos, un pasniedz.
Foto: Normunds Baranovskis