Normunds Baranovskis

Oriģinālas, veselīgas un jautras uzkodas, kas ļoti garšos bērniem!

Uzturs • 31. Oktobris, 2017
Gardas un acis kārdinošas uzkodas kopā ar mazajiem palīgiem sagatavojis Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis.

helovīnu uzkodas bērniem

Kā būtu, ja galdā celtu ābolu mutes ar košiem zobiem? Bērniem patiktu! Ja ir iespēja, gatavošanā iesaistiet arī bērnus - pašu gatavots vienmēr garšo labāk :).

ābolu uzkodas

Lai pagatavotu ābolu mutes, nepieciešams: sārti āboli, karamele (gatavu karameli var iegādāties Rimi veikalos) un mini zefīriņi.

spokaini ēdieni bērniem

Gatavošanas process ir vienkāršs - ar karameli apsmērē ābolu šķēles, vidū kārto zefīrus, lai izskatās kā zobi. Gatavs!

helovīna galds

Ņam, ņam, ņam! - saka mazā pavāre Rēzija.

kale čipsi

Daudziem jo daudziem bērniem garšo čipsi, taču vislabāk tos pagatavot mājās. Šie ir lapu kāpostu jeb kalē čipsi, kas ir ne vien gardi, bet arī vienkārši pagatavojami. Kāpostu lapas saplucina, apslaka ar eļļu un sāli - mēs pievienojām arī sezama sēklas -, un liek cepties 170 grādu temperatūrā 10-15 minūtes. Atdzesē un kraukšķina gardu muti!

mandarīni šokolādē

Mandarīnu daiviņas, mērcētas melnajā šokolādē, ir kārums, kas uzrunās ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos! Tāpēc ir vērts mazliet padarboties, lai sagatavotu gardu kārumu devu. Lai to pagatavotu, nepieciešams izkausēt melno šokolādi. To vislabāk darīt, šokolādes gabalus ieliekot metāla bļodā, kuru liek virs katla ar vārošu ūdeni tā, lai šokolādes bļoda nepieskārtos ūdenim. Pēc tam izkausētajā šokolādē apviļā mandarīna daiviņu galus, ko apkaisa ar kokosa skaidiņām.

ogas šokolādē

Mmmm.... Uz šiem kociņiem pamīšus ir savērtas lielogu dzērvenes un mellenes, kas apviļātas baltajā šokolādē. Lai ogu kociņi bērnu acīm izskatītos vilinošāk, izkausētai baltajai šokolādei nedaudz pievienota pārtikas krāsviela. Dari tā: izkausē balto šokolādi, pievieno dažus pilienus pārtikas krāsvielas. Uz kociņiem saver ogas un apviļā krāsainās šokolādes masā. Atdzesē un ceļ galdā!

dzērvenes šokolādē

Gardumus Rimi Bērniem garšu eksperta, pavāra Normunda Baranovska uzraudzībā gatavoja Lība (pirmā no kreisās), Noels un Rēzija.

Foto: Artūrs Martinovs


Populārākie raksti